lördag 31 oktober 2009

Fotboll

Idag har vi varit på sightseeing, vi har dessutom shoppat. Nu skulle man ju kunna tro att detta blogginlägg skulle handla om det. Att jag skulle visa bilder från vackra byggnader och fantasiska fynd, som vi visserligen inte gjorde några. Men så är inte fallet, utan detta inlägg kommer till min egna stora förvåning att handla om sport, nämligen om fotboll!!!

Idag har vi nämligen gjort något som överskuggade dagens alla övriga upplevelser, vi var och såg Real Madrid spela mot Getafe på den enorma arenan Bernabéu här i Madrid. Är inte direkt typen som sitter och tittar på sportspegeln på tv. Man kan inte heller säga att det var med entusiasm och glädje som jag insåg att jag var tvungen att stå vid sidan av en fotbollsplan när sönerna började spela. Däremot så är jag absolut typen som tänker att man inte har roligare än vad man gör sig, och måste jag ändå stå vid planen så kan jag lika gärna engagera mig i småkillarnas spel. Jag fattar visserligen inte alla regler, eller snarare inte många regler överhuvudtaget men det är en detalj i frågan :-)

Hur som helst så är jag nu av uppfattningen att fotboll är en rolig och spännande sport att titta på. Att jag denna gång skulle få sitta på en enorm arena med massor med människor gjorde inte saken sämre.


Hade ju helst suttit på läktaren precis bakom spelarna där alla spelarfruar sitter men jag gifte mig med en "look a like" till Ruud Van Nistelrooy och inte med orginalet så jag fick nöja mig med att sitta långt bort från glamouren *s*...



Runt om mig satt tusentals små och stora killar med tutor som lät både högt och illa och som de givetvis var tvungen att tuta med mer eller mindre konstant i 90 minuter,tjuv fotade en av dem.


Matchen slutade 2-0 till Real Madrid och jag slutade här i sängen bloggandes :-)


Godnatt !
Kram Torparfrun



Madrid

Efter fyra timmars flygning så landade jag i Madrid. Maken som har varit här med sitt jobb sedan i onsdags kom och mötte mig. Tydligen så hade kollegorna ifrågasatt varför han skulle åka och möta mig. När han frågat om de inte skulle ha åkt och mött sina fruar om de kom med flyget så var de flestas svar tydligen nej....


Vet inte vad jag ska tänka om det, vill nog gärna tro att det var mer "grabb jargong" än sanning i deras påstående. Eller är det så att det inte är någon självklarhet?!


Hur som helst, först så åkte vi för att lämna väskan på hotell rummet.... som tydligen skall vara en svit??!! Spanjorerna måste ha en konstig uppfattning om vad som får räknas som svit, rummet är till ytan stort men inredningen lämnar en hel del att önska... ska försöka ta ett bra kort och visa er). Sedan bar det av för att äta middag i källaren på en mysig restaurang.


Efter middagen så gick vi till en pub som märkligt nog även sålde eller hyrde ut ...just detta var lite oklart.. videofilmer. Där på hyllan så hittade vi denna film ........



Den spanska versionen av Stig Larssons Millenium :-)
På puben, bland alla människor och den höga musiken så fanns det även en...

Kändes kanske inte helt djurvänligt. Den var dock väldigt snäll men jag funderade lite på om den inte borde blivit döv eller åtminstone ha fått tinitus av "livet" på baren.

Avslutar med en bild av utsikten från vår takterras... "natt i Madrid"

Sov gott, det ska jag!

Kram Torparfrun





fredag 30 oktober 2009

Arlanda

Är nu på Arlanda och väntar på att få gå ombord på planet till Madrid. Att vänta är sällan och aldrig roligt enligt mig som tur är så håller världens bästa lillasyster mig sällskap :-)
Fick dock underhållning i incheckningskön, en engelskman som blev tillsagd att han bara fick ha ett handbagage och som då envisades med att försöka pressa ner en av väskorna i den andra.... gick inget vidare kan jag tillägga men han gav sig inte. Man måste beundra den sortens envishet :-)
Sen bakom oss så stod det en man som pratade i telefon med sin son... under samtalet så berättade mannen till sn son att han skulle till landet där Indiana Jones bor och dit skulle han för att fånga bovar. Däremot så ställde sig sonen tydligen frågan om inte Indiana Jones hade fångat alla bovar redan och pappan svarade att Indiana Jones kunde ju inte fånga alla och behövde lite hjälp. Den ungen måste ju tycka att hans pappa har världens coolaste jobb!

Efter köandet så tänkte att vi skulle fördriva tiden med att äta lunch, på stället som fanns här på terminal 2 serverades Halloween lunch - svart potatismos en köttfärsbiff i tomatsås. Lät läskigt, så vi köpte varsin god macka med kyckling på istället.

Till efterrätt blev det muffins och morotskaka, knappast nyttigt men gott. Lillasyster har även förklarat för mig hur man ska gå till väga när man ska genom säkerhetskontrollen och har dator med sig ..... alltså hur man gör det utan att verka som om man aldrig har rest med en dator förr :-) Jag ska tydligen innan de säger något ta upp datorn, veckla upp den och lägga den på bandet. Känns tryggt att veta för man vill ju absolut inte att de ska tro att jag aldrig rest med dator förut *s*.

Kram Torparfrun

torsdag 29 oktober 2009

Shopping dag!

Idag har jag förtvivlat försökt hitta lite kläder, gick inte alls något bra. Förstår inte varför alla mammakläder måste vara så "ryschiga" och inte alls min stil. Bara för att man är gravid så betyder ju inte det att man vill ändra stil helt, så man kan ju tycka att det borde finnas även mammakäder i alla tänkbara olika stilar precis som med vanliga kläder.Eller har jag fel?! Sen gjorde det ju inte saken lättare att jag sökte efter somriga plagg, jag åker nämligen till Madrid imorgon och där var det +23 idag.

Efter den något misslyckade shoppingturen så åkte jag hem till min lillasyster för att hjälpa henne med hennes hemtenta. När jag varit där en stund så tittar jag ut genom fönstret och inser att det sitter en lapp på framrutan på bilen.... jag hade fått böter!!!!


Man skulle kunna säga att jag tyckte att livet kändes lite tungt där en stund.... :-)


Nu sitter jag framför tv:n och tittar på rosabandet galan vilket ger perspektiv på saker och ting...


Och faktum är att jag gjorde faktiskt ett fynd idag, jag var till röda korsets loppis och köpte en tunna i emalj som jag tyckte var fin. Vet dock inte vad jag ska ha den till eller vart men sånt brukar alltid ge sig :-)


Nu ska jag fortsätta med packningen och läsa igenom systers tenta som hon just mailade mig.


Kram Torparfrun

måndag 26 oktober 2009

Överkast

Nu ligger barnen i sina sängar nyduschade och trötta men nöjda med dagen. Själv har jag tagit på mig mysbyxorna och ligger och kollar in utbudet i olika webbutiker.



Hemma hos mig är det mesta som bekant vitt men jag gillar att bryta av med detaljer i färg. Just nu håller vi på att göra om i vårt sovrum (ska visa bilder från det en annan dag) och jag är på jakt efter ett nytt överkast. Tittade på HMs webbutik för heminredning och hittade där ett ljuvligt puderrosa överkast. Det enda som jag kanske inte är helt överrens med är att det ser lite blankt ut i materialet, är inte jätte förjust i det.


Får nog fundera på om det ska få komma hem på prov ?! :-)

Kram Torparfrun


Andys lekland

Höstlov och fyra lediga barn - vad gör man då?!
Bestämde mig för en aktivitet som kräver minimalt av mig men som tar ut maximalt med energi ur de fyra grabbarna :-)
Packade in oss i bilen och körde mot Stockholm, till saken hör att jag inte hittar jätte bra där. Somliga skulle säkert säga att jag inte hittar alls. Hade kollat in kartan innan vi åkte och kom ...till min förvåning och otroliga stolthet... faktiskt nästan rätt :-)
Efter ett telefonsamtal till maken och lite guidning så är vi nu på plats .... På Andys lekland i Sickla Köpkvarter.
Här fnns massor med roliga grejer.


Eddie högst upp på klätterväggen...

Andy själv delade ut godis...



Men det bästa utav allt i mitt tycke är att det finns en...



Så medans jag sitter här och bloggar och dricker vanilj latte så leker barnen sig svettiga!
Hoppas därmed på en lugn kväll :-)
Kram Torparfrun




söndag 25 oktober 2009

Ny start!!

Efter en lång paus så tänker jag nu återuppta bloggandet. Från början var detta tänkt som en inredningsblogg men jag märkte att mina inlägg ofta handlade om sånt som pågick i mitt liv och inte enbart inredning. Så när jag nu börjar igen så är det med utgångspunkt att inläggen får handla om allt som inryms i livet vid torpet. Förhoppninsvis så kan någon finna något intresse i detta...... om inte annat så kan jag tänka mig att den delen av familjen som bor 120 mil ifrån oss uppskattar att kunna följa oss i vår vardag :-)

Kram Torparfrun