måndag 30 november 2009

Lingonris

Idag är det Måndag och orken tryter. Har en massa saker att göra, saker som jag vill göra - inte måsten, men orken finns helt enkelt inte där. Antar att det bara är att acceptera att graviditeten tar på krafterna. Även om det är frustrarande att ha massa inspiration men ingen tid, så är det ännu mer frustrerande att ha inspirationen och tiden men inte orken!

Bestämde mig för att ge mitt hjärta i köket en ny juligare beklädnad av lingonris. När jag hade gjort 3/4 så var mitt lingonris slut. Tittar ut och konstaterar att det är mörkt ute och regn vilket snabbt ledde till beslutet att jag inte tänker ge mig ut i skogen själv för att plocka mer. Så vad gör man....
Jo när maken kliver in genom dörren så säger man med sin lenaste röst "älskling skulle du kunna göra mig en jätte tjänst". Nu skulle man kunna tro att jag bad honom gå själv men då tror ni fel.... :-)
Nej jag bad honom följa med mig eftersom det var mörkt och snäll som han är så gjorde han det.
Som tur är så bor ju vi precis vid skogen så vi behövde verkligen inte gå långt men sekunden vi var framme vi lingonriset så lät det så här....
"älskling jag är ledsen men jag måste verkligen kissa så kan du snälla plocka lite lingonris åt mig medans".
Nu skulle man ju kunna tro att detta var en taktik från min sida för att få gå in men inte.... det var ju sjukt mörkt ute och då går inte jag en meter i skogen på egen hand! Så där sitter jag i mörkret och regnet och kissar i skogen medan maken plockar lingonris.

Hjärtat blev i allafall till slut klart och jag är riktigt nöjd!




Kram Torparfrun




söndag 29 november 2009

Födelsedag

Tack till er som läser min blogg och lämnar kommentarer!!

I lördags så fyllde jag år, hela 32 år. Känns inte helt olikt att vara 31 måste jag säga.
Födelsedagen firades tillsammans med maken och mina två söner. På kvällen åkte jag och maken till Stockholm för att äta på Fredsgatan 12, en av Melker Andersons restauranger. Det var ett trevligt ställe med god mat!

Jag hade önskat mig ett ljushjärta, orginalet från Westergaard&Kovács. Kolla in deras hemsida http://www.bortombergen.se/.
Fick den stora modellen av maken och barnen, blev super glad!! Den är så vacker och står nu i vårt sovrumsfönster.

Fick även ett nytt objektiv till våran digitala systemkamera, så att jag nu ska kunna ta riktigt fina närbilder. Så nu måste jag bara lära mig att fotografera *s*....

Kram Torparfrun

torsdag 26 november 2009

Bed&Breakfast

Igår hände något tämligen oväntat :-)
Som ni vet så har ju jag och min man startat ett bolag med syfte att bland annat driva ett litet Bed&Breakfast i vårt Torp. Denna verksamhet har vi tänkt att komma igång med i början på nästa år för just nu håller vi på att renovera Torpet för att det ska få inhysa en gårdsbutik ett par månader tills den permanenta butikslokalen är klar. Är medveten om att detta inte är något som jag hittills har ägnat något utrymme här på bloggen och att det kanske blir lite nya nyheter för er :-)
Men inte heller detta inlägg ska handla om Gårdsbutiken utan om det som hände igår!

Klockan var nog runt 22.30 och vi stod i köket och skulle precis börja montera ihop våran nya barnvagn som kommit med posten när min mobil ringde. Givetvis så kollar man på displayen vem det är som ringer men det var från dolt nummer. Efter en snabb överläggning med mig själv så tar ju nyfikenheten över, vilket den alltid gör vilket innebär att jag alltid svarar ven när det är Radiotjänst, men det är en helt annan historia *s*.

Hur det nu än är så är det en kille som ringer och frågar om vi har något rum ledigt för natten, jag blev helt ställd!!!
Fick väl tillslut ur mig någon halvförvirrad förklaring att vi inte startat upp verksamheten på allvar och att det var trevligt att han ringde men hur hade han fått mitt nummer??? Tydligen så finns vårt Bed&Breakfast på Eniro. Försökte även at förklara att Torpet såg ut som en lagerlokal med alla kartonger som kommit från olika leverantörer.

Killen ifråga var väldigt trevlig och förklarade att bara vi hade två sängar så spelade det ingen roll om det var olika färg på påslakanen. Jag tyckte att det var en sån otroligt skön kommentar av honom så jag säger att självklart får ni komma hit och sova. När han sedan frågade om vägen så hade jag redan i huvudet fått panik över hur tusan jag skulle hinna få stället någorlunda beboeligt att jag snabbt skyndade mig att säga att han fick prata med min man.

Ut i Torpet och i samma sekund som jag öppnar dörren så ångrar jag mitt beslut, hur skulle jag kunna låta någon sova i en "lagerlokal" som även genomgår en renovering och ser ut därefter. Ni ska veta att jag har jätte stora problem att göra saker halvdant när det är andra männsikor än min familj som ska vara inblandade. Min vision, realistisk eller inte, är ju det perfekta Bed&Breakfastet och detta som jag nu stod i var långt ifrån perfekt!!! LÅNGT IFRÅN!!!!

Städar upp det värsta och försöker att skapa lite mysfaktor. När jag ska bädda sängen så funderar jag en nanosekund på, att som egenterapi bädda med två olika påslakan ett med Star wars motiv och ett med Spindelmannen, men jag hejdar mig! Bara så att ni inte förlorar tron på mig helt så kan jag säga att det blev två likadana "vuxenpåslakan".

När vi sedan stod ute för att möta upp våra första gäster så trodde jag att jag skulle dö!! Kände mig inte alls nöjd, det var absolut inte så här jag hade tänkt mig det hela. Jag ville ju kunna stå där och vara stolt inte skämmas.

Så hur slutade det hela?!
Jo, med att vi alla satt i vårt kök och pratade till ca 01.30. Vi hade super trevligt!!!
Frågade om jag fick ta en bild och lägga ut dem här på bloggen, vilket jag fick och vilket jag tackar för. Det enda halvjobbiga var när de frågade efter adressen hit till bloggen, och som ni vet så har jag ju vissa "problem" med att lämna ut adressen. Medan jag åter hade en överläggning med mig själv så "skvallrade" maken adressen. Så då var det också gjort :-)

Idag känner jag en stor tacksamhet över att de var just de som kom och tycker att det känns skönt att jag faktiskt har klarart av "första gången" och att jag överlevde trots att det inte var perfekt *s*. Men samtidigt så hoppas jag innerligt att de återkommer när mitt Bed&Breakfast är klart och som jag vill ha det. Är helt övertygad om att det finns något fint latinskt namn för min åkomma .....



Kram Torparfrun






onsdag 25 november 2009

Sorg i huset

Denna vecka har vi haft sorg i vårt hus. Måndagen började bra så där som man önskar att alla dagar var. Vi kom iväg i tid på morgonen, barnen var glada och positiva trots att det var måndag. Hämtade dem från skolan och de hade med sig alla kläder, mössa vantar och gympakläder, ja allt sånt där som har en förmåga att försvinna och som man ständigt får tjata om. Vi kom em glada ihågen, läxorna gjordes med en rasande fart... ja allt var frid och fröjd. Tills det knackade på dören....
Det var vår granne som berättade att hennes barn hade varit ute och gått tidigare på dagen och sett att en av våra katter låg överkörd på sidan av vägen. Barnen var som tur var ute och hörde inte detta just då så jag tog en påse med mig och gick för att kolla. Mycket riktigt så låg Stampe där vid vägen, överkörd!!
Ni ska veta att vi bor 3km rakt ut i skogen och det finns 7 hus där, så det är inte någon biltrafik att tala om. Detta gör att jag ställer mig lite frågande till hur detta kunde hända, ja inte det faktum att han blev överkörd utan att den som gjorde det inte gett sig till känna. Jag hoppas verkligen att personen ifråga i alla fall klev ur bilen och kontrollerade att katten var död innan han/hon körde vidare.

Hur som helst så var vi ju tvungna att berätta för barnen. Så jag berättade för mina vå söner och min man som satt i bilen på väg hem med sina två berättade för dem. Anledningen till varför vi valde att göra så var för att de inte skulle påverkas så mycket av varandra och att vi därigenom skapade en mass hysteri.

Jag tar iallafall in mina grabbar och berättar åt dem, varpå min 9 åriga son blir jätte ledsen, på ett sätt som jag aldrg sett tidigare. Till saken hör att mina söner är förskonade från att erfara död, alla lever runt omkring dem och vi har aldrig förlorat ett djur tidigare heller, så detta var deras första erfarenhet av att känna sorg på det sättet.

Vi bestämde oss för att begrava Stampe i skogsbrynet och min man hade gjort jätte fint och placerat ut ljuslyktor. Min 9 åring ville tillverka en filt till Stampe så vi klippte till ett hjärta av rött tyg som vi skrev en hälsning på, sedan letade sonen reda på Stampes favorit leksak som han också ville skulle följa med Stampe i graven.

Dock ville tårarna på 9-åringen inte ta slut, han grät konstant från klockan 5 på eftermiddagen och somnade tillslut med tårar på kinderna betydligt senare än vanligt. Tisdagen var han i skolan i en timme kanske innan jag fick ett samtal om att han var otröstlig och behövde hämtas.

Jag ska ärligt säga att jag inte är någon katt människa, dessa katter kom till oss med huset kan man säga, jag har verkligen lärt mig att tycka om dem och tycker själv att det var tråkigt det som hände. Men, någon ny katt kommer det inte att bli. Men det som gör så ont i mig är att se min son brottas med en enorm sorg och se hur han kämpar för att hantera det hela. Döden är en del av livet och någon gång skulle ha varit den första men jag önskar att han slapp gå igenom detta.... någonsin. Orealistiskt ja visst!!

En del i det hela för mig tror jag är att jag känner mig så maktlös, jag kan inte göra annat än att trösta, finnas där och försöka lindra men det är ändå han som måste igenom det hela. Och dessutom kan jag känna, det var en katt! Men för honom gör det ingen skillnad....

Idag är det onsdag och det är dags för pojkarna att vara hos sin pappa i en vecka, det tror jag är bra för dem, att de kommer bort från det som påminner om Stampe och därigenom kan tänka på något annat och få lite distans.



Kram Torparfrun

fredag 20 november 2009

Barnvagn

Nu har vi beställt barnvagn! Det blev en svart Kronan vagn. Vår guide och trygghet i detta beslut har varit min underbara vän Åsa. Ingen har nog haft så många vagnar på så få barn (3 st) som hon. Somliga har mani på ex skor, men jag undrar om inte hon är besatt av barnvagnar :-)
Hur som helst så har det varit fantastiskt bra i detta läge, då hon har kunnat säga vilka vagn som man inte ska köpa och tvärtom.

Att den dessutom beställdes via nätet gjorde det hela ännu bättre, jag älskar "nätshopping". Inga köer, man behöver inte vara tillpiffad för att vistas bland folk. Utan kan lungt ligga i sängen i sin sunkiga pyjamas :-) Dessutom så behöver man inte bära hem grejerna utan de kommer i brevlådan, ja i alla fall oftast. Barnvagnen får vi säkert snällt hämta ut på posten.

P.S Tack för kommentarerna gällande att ge vänner bloggadressen. De gjorde att jag har beslutat mig för att sluta fåna mig och ge adressen till de som vill ha den.

Kram Torparfrun

onsdag 18 november 2009

Blocket Fynd!

Över en vecka sedan sist. Mycket har hänt. Börjar med att visa ett av mina nya blocket fynd. Tre fantastiskt fina och stora glasburkar kom till mig med posten härom dagen. Kommer att komma till stor användning nu till jul!

Sitter på jobbet så detta inlägg blir inte längre än så här. Ska försöka ta lite bilder från Torpet så att ni får se vad som hänt där, det närmar sig dagen då Torpet skall tas i bruk på allvar! Återkommer om detta :-)

Kram Torparfrun

måndag 9 november 2009

Funderingar...

Måste först säga att min att alla mina punkter på att göra listan igår blev inte gjorda. Önskar att jag kunde säga att jag trodde att alla skulle bli gjorda men i ärlighetens namn så är min ambition ofta högre än vad resultatet är.


Idag kommer mitt blogginlägg handla om två funderingar som kretsar i mitt huvud.

I flera år så har jag sett dessa tovade vättar/tomtar ni vet de där som man bara ser skägg och näsa under en jätte hög toppig hatt. Jag hade tänkt önska mig två sådana i födelsedagspresent, antingen vita eller kanske en svart eller grå, vill ha de stora storlekarna. Problemet är att jag inte kan hitta något ställe vart de finns att köpa. Eller jag hittar "kopior" som inte är lika fina som de som jag har sett, men jag vill ha "orginalet" eller åtminstone en fin sort. Detta är oerhört frusterande, för jag kan ju inte räkna med att maken forskar i det - han är bra på att köpa presenter när han vet vad och vart han ska köpa det :-) Så min fråga är .... Är det någon som vet vart man kan köpa dessa???????
Bilden visar en typ av sådan här tovad vätte som jag vill ha men just dessa tyckte inte jag var lika fina som de som jag såg förra året.





En annan fundering handlar om detta bloggande. Hittills så är det inga utav mina nära vänner som vetat om att jag bloggar, nu har detta kommit fram och givetvis så frågar de efter vart jag bloggar. Min fundering gäller varför har jag inte berättat det för dem och varför känner jag mig så himla motvillig att berätta adressen för dem?? Landar i att det måste bero på att jag är rädd för vad de ska tycka vilket egentligen är helt absurt. Jag har faktiskt helt fantastiska vänner och att jag inte berättat gör att jag blir lite besviken på mig själv och mitt agerande även om jag inte är helt klar över varför jag gjort som jag gjort. Låter detta konstigt?! Förmodligen...

Den sista funderingen handlar om att när jag publicerar mina inlägg så skapas det större mellanrum mellan styckena i mina texter än vad det är i den text som jag skiriver. Ser jätte konstigt ut när de blir publicerade. Är inte alls nöjd med detta. Är det någon som vet varför det blir så???



Det var allt för idag. Nu ska jag lägga mig och sova och vila ryggen.

Kram Torparfrun

söndag 8 november 2009

Söndags fix!!

Kom hem i Fredags helt slut efter trevliga dagar i Falun. Kom hem och inser återigen att jag är en riktig hemma råtta, hemma är absolut bäst! Även om livet går i 180 här hemma så är det ändå så skönt att få ta på sig myskläderna och bara njuta av at vara hemma.

Idag är det söndag och det finns massor på min att göra lista:
*Vinterstäda i köksträdgården och växthuset, vilket borde ha gjorts för länge sedan.
*Gå på äldsta sonens fotbollsmatch.
*Tvätta!!!!! En punkt som med 6 i familjen alltid står på min att göra lista :-(
*Spackla väggarna i torpet.

Sedan gäller det att ha hela familjen färdig och på plats till 15.45 för att hålla bowlingkalas, hela 7 åringes klass är bjudna och endast två har tackat nej så det blir en eftermiddag med 30 barn. Känns som om vi tog ett bra beslut att inte ha kalaset hemma denna gång, vilket vi annars brukar ha. Men det är en hel del fix med att ha ett kalas och med "tjock magen" så får man priotitera lite. Då blev prioriteringen att min ork får gå till fix i torpet så att det blir färdigt någon gång, och kalaset blir i bowlinghallen, där personalen ordnar fika, godispåsar och discobowling. Sonen nöjd, mamman nöjd :-)


Visar en bild från i går kväll när vi hade eldat vår badtunna. Det är så himla mysigt att bada på kvällen så här års när det är mörkt, stjärnklart och myggfritt :-) Bilden blev inte så bra, men det stod tre nakna och frysande barn bredvid och väntade på att få hoppa i så det var inte läge att göra många försök *s*



Kram Torparfrun

onsdag 4 november 2009

Falun

Är just nu på skolans lägergård i Falun. Jag har kommit hit idag därför att den största delen av min arbetstid går till just elever i årskurs 8:a, tanken är att jag skall finnas tillgänglig för de elever som behöver stöd. Hann inte mer än innanför dörren så stod flickorna på rad, inga kan skapa drama som 14 åriga tjejer :-)



Ser nu fram emot att snabbt få tyst i korridoren så att jag kan gå och lägga mig och ägna mig åt ...



... är nämligen sjukt trött. Inget ovanligt kvälls tillstånd för mig i och för sig :-)

Men först ska ca 130 ungar i säng.... sätter lite perspektiv på nattningen där hemma!

Kram Torparfrun

tisdag 3 november 2009

Tisdag kväll

Det är tisdagkväll, inga barn och ingen make hemma. Så vad gör då jag??!! Jag åkte till affären och detta är vad jag fick med mig hem ....


När jag kom hem så åkte mysbyxorna på, täcket hamnade i soffan tillsammans med mig och pepparkaksdegen och filmen slogs på. Hunden blev som tokig av lukten av pepparkaksdeg och ännu mer förbryllad av en matte som skrattade tills tårarna rann.

För om man gillar romantiska komedier som är lättsamma så är detta verkligen filmen!!

Det finns dock ett problem med det hela.... Jag var så inne i filmen att jag inte tänkte på vad jag gjorde. Detta resulterade i att när filmen nu är slut så inser jag att jag har ätit upp 3/4 av pepparkaksdegen!!! Gissa om jag kommer få ont i magen....

Nu ska jag gå och laga middag måste neutralisera all deg med lite mat *s*

Kram Torparfrun

söndag 1 november 2009

Loppis

Åkte till det som jag fått höra skulle vara en jätte loppis, blev först lite besviken då det visade sig vara en marknad med all tänkbar "marknads skit" och en MASSA människor.

Vi bestämde oss ändå för att tittade lite, svängde av på en tvärgata och himmelriket öppnade sig :-)
Där fanns en jätte loppis, oj oj oj vad mycket fint men tyvärr så hade de förstånd att ta bra betalt!!
Man kan inte säga att jag direkt fyndade men jag köpte i allafall två saker som jag inte kunde motstå, en gammal fågelbur och en jätte vacker stor gammal nyckel.


Kram Torparfrun


Födelsedag!


Idag är en speciell dag, idag fyller världens underbaraste lilla kille år - Min yngsta son Eddie fyller sju!!!

Tänk att det är sju år sedan jag höll honom första gången, det är helt otroligt. Sju år och jag kunde inte vara mer stolt över honom, han har växt upp till att bli en sån omtänksam och klok kille. Ingen kan få mig lika mållös i diskussioner som Eddie, han har ett sätt att tänka och reflektera över saker som är imponerande.
Ingen kan heller bli så arg som han, vilket i sin tur lett till många av dessa diskussioner :-)

Han fyller år och för första gången så fick jag inte vara den som väckte honom med frukost och presenter på sängen. Se honom ligga där varm och go i sin säng och låtsas sova när vi kommer in. Se den iver som han öppnar sina presenter med. Som han har längtat efter denna dag och jag får inte vara där och dela den med honom. Det suger!!!!

Vi har visserligen planerat att fira honom nästa helg, då han även ska ha kalas för sina kompisar. Han har även fått oss att lova, vilket jag gladeligen gjorde, att han ska bli väckt på morgonen med frukost på sängen även hos oss även om det itne är hans riktigt fördelsedag. Men för mig är det ändå inte samma sak.

Det här är verkligen baksidan med att inte leva tillsammans med pappan till sina barn. Nu har jag turen att ha en bra relation till mina barns pappa och han vet hur viktiga sådana här dagar är för mig. Därför så har jag i alla år fått ha barnen på deras fördelsedagar oavsett om de egentligen infallit på pappa veckor. Jag får dessutom ALLTID ha barnen på julafton.

I år tänkte jag att jag skulle vara storsint och faktiskt "låta" Johan ha Eddie på hans fördelsedag, det är nämligen Johans vecka med barnen. Så jag planerade in att resa hit till Madrid denna helg för att ha något roligt att tänka på och göra.

Men faktum är att det idag inte alls känns något roligt, sitter här med tårar och vill bara vara hemma, hos Eddie på hans födelsedag!!!

Vill vara tydlig med att jag är helt säker på att det inte går någon nöd på Eddie utan att han med all säkerhet har en alldeles fantastisk födelsedag hos sin pappa, nej detta handlar bara om mig och mina känslor.

Nåväl, nu ska jag samla mig - torka tårarna och ringa honom sedan blir det frukost och besök till en jätte loppis. Inget kan väl trösta mer än en loppis..*s*


Kram Torparfrun