lördag 30 januari 2010

Lyckan är stor!!!

Så kom den lilla varelsen som i 9 månader levt i min mage äntligen ut!!
Grabbarnas lillasyster, våran dotter - Märta!
Hon föddes i dag den 30 januari kl 16.03. Hon väger 3460 och är 50 cm lång.
Allt har gått bra, och vi vilar nu ut på familje BB till imorgon. Fick nämligen stanna även fast jag inte var förstföderska :-)
Här kommer några bilder....






Från en lycklig, men onekligen lite mör, återigen nybliven mamma... och pappa såklart :-)
Kram Torparfrun
p.s lämnar en bättre rapport när vi kommit hem.

torsdag 28 januari 2010

Uppland i vinterskrud

Eftersom jag mår betydligt bättre så har jag idag roat mig med att hitta till nya bloggar för att samla inspiration. Kan konstatera att det finns mängder med fantastiska bloggar. Det som slog mig är att många pratar om våren, längtan efter våren och om vårkänslor men när jag tittar ut så känns våren väldigt långt borta. Så långt borta att jag blev tvungen att ta med mig kameran och gå ut och föreviga denna vinter. Jag har bott i Uppsala sedan 1999 och jag kan inte minnas att det någonsin varit så här mycket snö. Jag vet att många tycker att det är jobbigt men jag är ju norrlänning och gillar faktiskt snön.


Satt och beställde fröer igår och med det i minnet så kan jag visa hur min köksträdgård ser ut just nu. Växthuset ser inte direkt varmt och inbjudande ut :-)
När jag då ändå var ute så var jag ju tvungen att skotta lite, kanske får det bebisen att komma ut :-)


Ha en trevlig Torsdag!
Kram Torparfrun

tisdag 26 januari 2010

Dagen D!!

Ja då hade man gått 40 fulla veckor och dagen för den beräknade förlossningen är här. Det tajmar jag med att ligga dunder förkyld i sängen. Så himla typiskt, har inte varit sjuk på evigheter med ser till att bli det just nu. Få se om kroppen är så funtad att den väntar med förlossning till dess att jag faktiskt har ork att gå igenom en...*suck* hur som helst så känns det motigt nu!

Ville bara uppdatera er som väntar med mig :-) Nu ska jag sova vidare!

Kram Torparfrun

söndag 24 januari 2010

Mat funderingar


Ikväll när vi åt middag så satt jag och tittade på min salladsskål och tänkte på hur mycket jag tycker om den. Jag fick den av min mamma i julklapp och måste säga att det var en av de bästa julklapparna! Det som är så bra med min mamma är att hon vet vad för typ utav saker jag gillar, det hjälper nog lite att hon och jag har väldigt lika smak :-)
Visst blir det så mycket roligare att duka och lägga upp mat när man har porslin som man gillar?! Synd bara att det roliga inte sträcker sig så långt som till att det blir roligt att LAGA maten, i alla fall inte för mig. Det finns nog ingen hushållssyssla som jag gör lika ogärna som att laga mat.
Man kan ju tycka att matlagning borde ligga i generna. Min mormor är super duktig på att laga mat och baka, och jobbade sitt yrkesverksamma liv i ett skolkök. Då lagades maten i stor utsträckning i hennes kök av henne och hennes kollegor. Även min 19 åriga bror är super duktig på att laga mat. Hemma hos mina föräldrar så är det min pappa som står för den riktigt goda maten och därmed han som oftast lagar mat.
Hur som helst .... när det sedan kommer till mig så finns det nästan ingen gräns för vad jag skulle göra för att slippa! Jag tycker att det är super tråkigt och är inte alls bra på det. Detta har medfört att det är min man som står för matlagningen här hemma, och det gör han bra!
Nu ska ju jag vara föräldrarledig och därmed så kommer ju jag att vara hemma. Det gör att mitt samvete inte riktigt tillåter att sitta och vänta till maken kommer hem och då förvänta mig att han då ställer sig och lagar mat. Nej, jag inser ju att ska jag kunna leva med mig själv så får jag nog allt ta ansvar för den biten.....åtminstone på veckodagarna....åtminstone när vi har alla grabbarba hos oss :-)
Lite lätt ångestfylld har jag nu börjat fundera över vilka maträtter jag faktiskt kan ro i land. Lite med ingången minsta möjliga insats mesta möjliga utdelning! Inser att familjen inte kommer att vara nöjd om menyn endast består av makaroner och färdiga köttbullar,makaroner och korv, pannkaka och blodpudding. Även om de skulle vara snälla och inte klaga så vill jag ju inte att de ska få skörbjugg eller näringsbrist heller :-)
Så om någon har något recept på någon god, enkel mat så mottages det otroligt tacksamt. Måste ju vara ärlig och säga att jag är något utav en tävlingsmänniska och vill ju gärna att barnen skall kommentera min goda mat i samma (läs större) utsträckning än vad de gör med makens mat. Ja och då kan jag säga att ribban ligger högt för han får ofta höra att hans mat är JÄTTE GOD! Fast en gång när vi var i fjällen så brände han gröten och vi alla tyckte den var JÄTTE ÄCKLIG ... bara så att ni vet *s*
Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att jag i natt vaknar av att bebisen vill komma ut!
Kram Torparfrun
P.S När jag publicerar min inlägg så försvinner alla mina stycke indelningar och det blir en enda lång svårläst text. Detta är ju nästan lite komiskt med tanke på att jag för ett tag sedan beklagade mig över det motsatta problemet att mellanrummen blev för stora. Men ändå jävligt irriterande!!

lördag 23 januari 2010

Försmak av våren

Har nu kommit hem efter en dag på FORMEX, är helt slut!! Ändå gjorde vi en light variant av mässan denna gång. Jag insåg nämligen att jag inte skulle orka gå omkring och titta på allt, så vi hade några inplanerade stopp och nöjde oss med dessa. Men trots detta så krävdes det ett antal sittpauser, men som tur är så finns det ju gott om fina stolar, bänkar och annat att sitta på :-)
Hur som helst så hittade vi massor med fint till butiken och fick massor med inspiration!
För mig som har så himla dåligt tålamod så känns det lite jobbigt att vänta flera veckor på leveranserna men å andra sidan så hade våren kommit längre inne på mässan än vad den har gjort i verkligheten. Så det gör nog inget att vädret ute hinner komma ikapp lite innan alla vår och sommar saker anländer till butiken.
Jag får ju vara glad att jag hann till mässan överhuvudtaget :-)
Lite vår har dock fått flytta in hos mig. Såg dessa underbart söta blommor i en blomsteraffär bredvid mina barns skola igår och var bara tvungen att stanna och köpa dem. Frågade om de var lättskötta och fick det ärliga svaret -Nej! från tjejen i butiken. Det tyckte jag var härligt - den råa ärligheten :-)
Men jag tänkte att jag får njuta så länge de nu överlever.


Ha en härlig lördag kväll!!!!
Kram Torparfrun

fredag 22 januari 2010

Köksgardin

Hade för en tid sedan lite funderingar här på bloggen gällande gardiner till köket. Det slutade med att jag hittade en jätte fin 1800-tals gardin på Inredningscompaniet i Upplands Väsby http://www.inredningscompaniet.se/ .
Gillar verkligen den här typen av gardin.

Har försökt få till anständiga bilder av mitt köksfönster, men det är rätt svårt. Här kommer iallafall några av de minst dåliga bilderna :-)



Sitter just nu och håller tummarna för att förlossningen inte skall komma igång idag. Hoppas nämligen på att kunna besöka FORMEX i morgon. Ska spana in de nya collektionerna och förhoppningsvis hitta massor med fint till butiken. Efter det så är det fritt fram för bebisen att bestämma sig för att komma ut :-)

Kram Torparfrun

onsdag 20 januari 2010

Knoppbräda

Jag kom på att jag ville ha en lång knoppbräda på en utav mina väggar i vardagsrummet. Snäll make som jag har så satte tillverkningen igång. Nu är den klar och uppsatt och jag är så himla nöjd!!!
Så idag vill jag bjuda på ett litet fotocollage på makens hantverk - min knoppbräda!




Nu ska jag ägna mig åt lite möbelmålning, bäst att passa på så att jag bli klar.

Kram Torparfrun

P.S kom ihåg att meddela mig om du vill vara med i min marknadsföringskampanj (se inlägget nedan)

tisdag 19 januari 2010

Öppning av webbutik!!

Har varit lite frånvarande från bloggandet senaste veckan. Men det beror på att jag har jobbat med att få ordning på vår nya webbutik. Detta är något helt nytt för mig och känns nervöst och spännande på samma gång. Varorna i webbutiken kommer att ökas i takt med att mer och mer varor kommer in i till den fysiska butiken.

Även om webbutiken fortfarande är under uppbyggnad så är den tillräckligt färdig för att jag nu äntligen kan välkomna alla att besöka den!!
För att sprida/marknadsföra vår webbutik så tänkte jag be er som läser min blogg om lite hjälp, helt frivilligt givetvis! Men alla som vill får mer än gärna vara med :-)

Så här tänkte jag.... De utav er som vill vara med får en kod av mig. Sedan är det bara att sprida budskapet om webbutiken och eran personliga kod. Ni väljer själv hur ni vill göra, verbalt tipsa vänner och bekanta om webbutiken, skriva och länka till den från era bloggar etc.

När någon av "de era" gör en beställning, liten som stor, från webbutiken så anger de "din kod" som ett meddelande vid betalningen. Den utav er som den sista februari har flest "kodade" beställningar får 1000:- kronor tillgodo att handla för i buiken! Alltså jag kontrollerar inte värdet av beställningarna utan antalet beställningar med er kod! Är detta begripligt????

Ni kan även berätta att det kommer att lottas ut 5 st "hemliga gåvor" bland de som gör sina beställningar innan den sista februari.

Tycker du att detta låter bra så säg till om du vill vara med :-)
Jag är tacksam för all hjälp jag kan få i marknadsföringen av webbutiken!!!

Så till sist adressen till butiken http://www.butiktorpet.se/

Massor med kramar från

/Torparfrun

P.S Ingen bebis än - 7 dagar kvar till beräknat datum.

måndag 11 januari 2010

Från oro till lycka

Ibland händer saker som gör att allt fokus försvinner från världsliga ting så som bloggning,gardiner,heminredning ja det mesta faktiskt. Fick förra veckan veta att bebisen i min mage inte hade vuxit de senaste tre veckorna, oron parkerade i kroppen och ingenting blev gjort. Till det kom molande värk i ryggen, vilket i sig inte är konstigt. Båda mina andra förlossningar har startat på det sättet. Men kombinationen...
Idag var vi till förlossningen och efter noggran kontroll så fick vi besked om att allt var bra!

Lycka!!!!

Då är det bara att fortsätta att vänta på att pyret skall komma ut.
Och när man ändå väntar så kan man ju fördriva tiden med.... lite gardininköp och målning av blocket fynd, samt med detta lilla inlägg här på bloggen *s*

Köpte en jätte fin gardin till köket, måste bara fixa upphängningen i morgon så ska ni få se :-)
Vad jag däremot kan visa är en före bild av mitt blocketfynd för 300:-, målning pågår men det kommer nog att behövas några varv. Detta är en annan sorts lycka men ändå Lycka!


Kram Torparfrun

onsdag 6 januari 2010

Gardinstänger?

Sitter här och äter frukost och tittar på mitt köksfönster. Idag ska julen bort och då även den enda julgardinen i huset, den i köksfönstret. Funderar då på vad som skall upp där istället, känns inte helt kul att sätta upp samma hissgradin som jag hade innan jul. Vill ha förnyelse!!
Då uppstår ett dilemma, jag har ingen gardinstång i köket. Ja faktiskt inte på något ställe i huset förutom i barnens rum. Jag tröttnade på gardinstänger och tog bort alla för nått år sedan men nu funderar jag på om jag inte skulle ha en i köket i alla fall. Så då blir frågorna plötsligt många. Vad ska jag ha för gardin?! Ska jag ha en gardinstång eller inte?! Vart hittar jag en snygg gardinstång iså fall?! Måste nog tillverka en själv av någon trästång....

När frågorna blir många så får jag väl vända mig till några som har tips och råd :-)
Med andra ord.... Hur har ni det med gardinstänger?

Kram Torparfrun

tisdag 5 januari 2010

Passivitet.

Finns inte mycket att blogga om när det mest spännande man gör i tillvaron är att från sin liggande position i soffan sträcka sig efter en mandarin.
Idag åkte jag faktiskt in till stan och tänkte gå en runda på röda korset men det var stängt, så då åkte jag hem igen.

Imorgon kommer som tur är alla barnen hit så då blir det lite mer rörelse i huset. Under tiden så försöker jag njuta av mitt ovanligt städade hus. Försöker att inte tänka på att jag förmodligen gör av med mer stearinljus än vad som borde vara en acceptabel kvot för en familj.
Försvarar mig dock med att ikeas värmeljus är av usel kvalité och brinner upp på ingen tid alls.
Visar idag en bild på ett par av mina favoritjusstakar här hemma. Mina betongljusstakar av Tove Adman. Tycker att de är så fina!

Kram Torparfrun

söndag 3 januari 2010

Flower Power

Även maken är kreativ, han har ikväll roat sig med att dekorera magen med vattenfärg. Efter typ 200 bilder på mig så fick denna bild bli kvar som ett acceptabelt bildbevis :-)
23 dagar kvar!
Kram Torparfrun

Fin present!

Måste bara visa vad som kom till mig i ett stort paket innan jul. Det är min duktiga pappa i Kiruna som gjort detta fina "marshall hjärta" åt mig. Tvärr så var det svårt att ta bilder som gör det rättvisa, provade både på dagen och på kvällen. Det som inte syns nu pga all snö är att det har en fot och är helt fristående vilket gör att man kan ställa det precis vart man vill. Nu är det som ni ser klätt i granris, men jag tänker att man kan använda olika material till att klä det med beroende på årstid. Jag hoppas kunna sälja min pappas alster i butiken :-)
Tack pappa, jag är super nöjd!
Kram Torparfrun
P.s Jag hoppas att jag vilken dag som helst nu ska kunna visa vad maken håller på att snickra åt mig:-)

fredag 1 januari 2010

1 januari 2010


Nytt år. Nya möjligheter. Ny utbyggnad av huset. Ny inredning. Nya erfarenheter. Nya upplevelser. Nytt barn. Nya dagar med underbara befintliga barn.
Nya Tulpaner - Härligt!
Kram Torparfrun