onsdag 19 maj 2010

Katt bland hermelinerna....

Lite irriterande att det inte blev som tänkt .....

...men rätt vackert med en enda röd i det vita. Finns en symbolik i det som jag gillar. Att våga vara annorlunda....

Kram Torparfrun

söndag 16 maj 2010

Årets första dopp

Ibland så funderar jag över hur det är fatt med min familj. I svin kallt vatten så togs årets första dopp. Ja dopp är väl inte en korrekt beskrivning för det var mer än ett litet dopp. Man skulle ju kunna tänka sig att de lite försiktigt klättrade ner för stegen, doppade sig och snabbt upp igen. Men nej,nej ... Så här såg det ut den 15 maj 2010...




För min del så dröjer det nog ett antal veckor innan jag badar i sjön.
Min lördag bestod istället av... måla fasad, hugga ved, rensa ogräs, plantera buskar, måla en blivande sänggavel.
Har numer en rätt schysst bondbränna :-)




Kram Torparfrun

torsdag 13 maj 2010

Skåne

Att vara mobil är ju något fantastiskt!! Oavsett om det gäller att man kan gå, röra sig och ur det perspektivet vara mobil. Eller att man kan vara mobil genom att på ett enkelt sätt resa genom landet med bil. Jag är givetvis glad över att vara mobil ur båda dessa perspektiv och givetvis är mobilitet iform utav möjlighet att röra sig och gå det viktigaste och det man ska vara mest tacksam över. Men bortsett från det så är min mini pc och mitt mobilabredband något som jag har kommit att bli oerhört tacksam för (läs beroende av).

Jag menar hur skulle man kunna klara sig utan möjligheten att sitta i bilen och blogga?!
Enda nackdelen är att jag blir åksjuk :-( därför så ska jag sluta skriva nu.
Tänkte bara visa er hur det ser ut i skåne denna torsdag den 13 maj. Våren har kommit aningen längre här än hemma i Uppsala.
Ha överseende med bilderna för de är tagna i farten från bilen. Vi åkte nyss förbi en plats som var super fin, varpå jag säger "oj, det där hade blivit en jätte fin bild". Maken svarar "älskling du får vara mer på hugget". Han kör 140 och jag ska vara mer "på hugget" om jag ska hinna fota fina platser vi paserar.... ja ja vad säger man :-)

Kram Torparfrun

onsdag 12 maj 2010

Galen?

Jag är långt ifrån pedant men det kaos som råder hemma hos oss just nu börjar göra mig tokig. Det rum som hittills varit mina söners är nu tömt, vilket medför att två miljoner kartonger och en massa legobyggen nu står överallt i huset. Vardagsrummet har blivit invaderat av sonens alla musikprylar.
Har ägnat förmiddagen åt att måla det tömda rummet. Helt otroligt att måla kan vara så jobbigt :-) Rummet ifråga ska bli yngsta bonussonens rum. Ser så fram emot att han kommer hit på fredag, så vi kan fixa till där inne för så här kan det ju inte se ut.....


Men innan det är dags att fixa med rummet så ska jag, maken, Märta och Cookie göra en liten road trip. Vi åker till Malmö idag. Officiellt så är det en liten mysresa.. god middag, hotell, schysst frukostbuffé.... det är iallafall så maken väljer att se det hela. För annars så skulle han bli tvungen att erkänna för sig själv och andra att han har en galen fru och att han själv är... ja det vill han nog inte ens tänka på :-)

Men om det nu inte var en mysresa vad skulle det då kunna vara???!!! Ja inte kan det vara så att vi åker till Malmö för att hämta något som någon av oss (jag) köpt på blocket... nej det vore ju galet!

Men appropå blocket så kom mina ny inköpta plåtskåp hem hit igår, nu ska de transporteras vidare till vad jag hoppas är en mirakelgörare.

Ha det så bra allihopa för nu åker jag till Malmö på en romantisk liten resa med maken :-)

Kram Torparfrun

måndag 10 maj 2010

Boktips

Tack för alla snälla kommentarer gällande Torpet!

Idag tänkte jag ge er ett litet boktips. Jag älskar ju Frankrike och Paris, köpte den här boken och är helt frälst :-)

Boken heter Fransk Afton och kostade 130 kr. Så här står det bland annat på baksidan

"Med Fransk Afton får du inspiration till en fransk kväll i ditt eget hem. Här finns recept, tips på menyer, underhållande berättelser att förgylla middagen med och inte minst på den medföljande cd:n sjunger Edith Piaf och andra för att ge den perfekta parisiska stämningen"

Boken är fylld med massor av roliga recept, och skivan är underbar.

I boken finns även tips och fakta om ställen i Paris som är värda ett besök, dessa känns inte så turistiga och texten får mig att längta dit. Vi var där för två år sedan men jag är sugen på att åka tillbaka i sommar. Dessuom så finns det korta personporträtt på kända franska personer.

Helt enkelt en super bok om man gillar Frankrike och Paris!



Kram Torparfrun

fredag 7 maj 2010

Torpet

Här kommer nu några bilder från insidan i Torpet, efter att vi gjort iordning det för uthyrning. Tanken är att vi ska byta ut köket men man hinner inte allt tyvärr. Nu återstår jakten på rätta detaljerna men som ni vet så är ju det ett lååångt projekt som oftast handlar om just tid och tur!




Hoppas att ni alla får en härlig fredag!
Kram Torparfrun

onsdag 5 maj 2010

Utbyggnad

Sitter och tittar på Fuskbyggarna på tv. Stackars människor! Vi håller ju också på att bygga men vi är väldigt nöjda med firman som gör jobbet hos oss - Knutby bygg. De känns pålitliga och kunniga och det blir snyggt, prydligt och ordentligt gjort. Jag kan inte avgöra själva konstruktions kvaliten, det överlåter jag åt maken. Däremot så är jag fixerad vid utseendet, att det ser bra ut. Han som byggde vårt hus har varit så otroligt nogrann och gjort allt på ett så snyggt sätt även om det inneburit en krångligare och mer arbetskrävande sätt än vad som är brukligt. Han byggde detta hus till sig själv och sin familj och det märks. Det är jag sjukt nöjd med! Så för mig är det viktigt att även utbyggnaden görs med samma yt finisch samma perfektion. Det skall inte synas att det är en utbyggnad, jag vill att det ska se ut som om huset är byggt så här från första början om ni förstår vad jag menar.

I övrigt så får jag gå på magkänsla och jag kan berätta att jag hade ingen bra magkänsla när det gällde firman som gjorde grunden. Vår byggfirma hade i sin tur anlitat en annan firma att gjuta grunden. Jag är ju hemma på dagarna och ser därmed själva arbetet. När jag tittade på killarna som gjöt så kändes det inte helt bra, varför vet jag inte riktigt. För jag vet ju inget om hur man gjuter en grund så det var inte det att jag såg att de gjorde något fel, det var mer deras sätt, hur de betedde sig tror jag. Ni vet mycket prata mobil telefon och stå och snacka etc etc.
När "bossen" för Knutby bygg sedan kom för att inspektera grunden så visade det sig mycket riktigt att han inte var helt nöjd med det jobb som gjutnings firman hade gjort. Det var inte något stort fel men den var inte perfekt. Ytan var inte helt plan och därmed så blev de små vattensamlingar på själva plattan. Detta skulle som jag förstår påverka golvet negativt. Så nu ska gjutningsfirman få komma och flytspackla hela plattan så att ytan blir helt plan innan golvet läggs.
Lika nöjd som jag var över att min magkänsla var rätt (för jag älskar att ha rätt) lika bra kändes det att vi uppenbarligen hade anlitat en byggfirma som var angelägna att allt ska bli så bra som möjligt. Så jag tror inte att vi kommer att behöva kontakta Martin Timell och fuskbyggarna som tur är :-)

Hur som helst...om drygt en månad så skall det hela vara klart. Så här såg det ut idag.



Kram Torparfrun

tisdag 4 maj 2010

Tillökning i familjen..

Vi kom fram till att fem barn var inte nog för oss. Vi ville utöka ljudvolymen i huset. Så i söndags så flyttade ett piano in till oss!
Ett underbart svart piano från 1800-talet. Det var jag, maken och en kompis som åkte för att hämta det. Kan säga att vi hade det lite kämpigt en stund för pianon väger litegrann visade det sig.
Helene som kvinnan som vi FICK pianot av hade haft det i 50 år, sedan hon var sju år. Hon fick det av en man som arbetade som portvakt i hennes farmor och farfars hus i Stockholm. Vid sidan av sitt jobb som portvakt brukade mannen spela piano på caféer i Stockholm.
Helene hade även fått med gamla noter som vi också skulle få!

Pianot har nu fått sin plats i vardagsrummet, det roliga är att det inte bara finns hos oss som en trevlig inredningsdetalj.... vilket iof hade varit helt ok :-)
Nej, min sju åriga som älskar att spela piano. Han spelar hos en rysk pianolärarinna som har sagt till honom att det inte riktigt duger med att öva på en keyboard hur bra och fin den än är - nej riktigt piano ska det vara. Så nu får man hoppas att hon blir nöjd :-)

Helene, den förra ägaren, tyckte att det var lite svårt att skiljas från pianot men gillade tanken på att en ny sjuåring skulle spela på det.

Kram Torparfrun