tisdag 30 november 2010

Förändring

Jag har haft olika typer av hissgardiner i köksfönstret under låång tid. När nu julgardinen skulle upp, den som jag köpte förra året, så kände jag mig less på den redan innan jag satt upp den.

Beslutade mig för att helt enkelt göra nått annat. Så iväg till det stora varuhuset och införskaffa något som inte funnits här hemma på länge... en gardinstång!

En löjligt billig vit gardinstång, 10 kr. Kan det gå att tillverka en gardinstång med lönsamhet för 10 kr?! Hur som helst, jag klagar inte :)

Gardinstång upp och så blev det så här i fönstret denna jul. Inte lika "juligt" kanske men något "nytt" iaf :)



Tror dock att det spökar här hemma ;) För strax efter att jag tagit denna bild så lossnade ena pepparkakan från sitt snöre och åkte i golvet...Konstigt.

Ha en fortsatt härlig tisdag!

Klappjakt!

Tisdag, idag kom vi oss iaf iväg på morgonen :)

Hur ligger ni till med julklapparna?
Jag sitter nu och surfar julklappar och har upptäckt lite utav ett fenomen. På min julklappslista så blir alltid samma personer kvar till sist. Vissa är helt enkelt lättare att komma på bra julklappar till än andra.


Nu vet jag ju att de många i vår familj läser den här bloggen så jag kan ju inte gärna skriva om specifika personer och deras julklappar ;) Men däremot så kan jag be om tips, har ni kommit på några bra julklappr så känn er fri att dela med er. Har fortfarande några "julklapps vakanser". Har faktiskt redan fått några riktigt bra tips från era bloggar :)

Igår så köpte vi detta gulliga lilla kök till Märta från webbutiken Gabriellas lekllåda. Det här är ju en jul när Märta kommer att tycka att pappret är roligast så vi bestämde oss för att köpa något ordentligt som hon kan "växa i". Köket var en beställningsvara så nu väntar jag bara på bekräftelse att det är beställt. När det kommer spelar mindre roll för vi tänker ändå inte ta med det till Kiruna för att hon ska "få öppna" det på julafton.

Nu blir det lunch, har jag sagt att jag hatar att laga mat?! *suck* :)

Kram

måndag 29 november 2010

Skrivbords fix

Vi har fixat vidare på Albins rum. Skrivbordet har varit helt tomt och framförallt saknat en lampa. Nu har vi införskaffat det som behövdes och målat om en liten "förvarinbyrå" som tidigare huserade mina trådrullar. T.o.m hans Ipod och högtalare matchade nu *s*.

Så här blev i allafall slutresultatet :)

Måndag!

Idag blev det inte som vi hade tänkt oss. När jag och barnen kom ut till bilen för att åka till skola och till BVC för 10 månaders kontroll så inser jag att jag inte har nåon bilnyckel. Det visade sig att den hade maken i jackfickan på väg till Stockholm. Sönerna blev inte speciellt ledsna över att få slippa skolan!
Så nu blir det en mysdag hemma istället :)

Maken menade att det hela berodde på att vårt evighetsprojekt tvättstugan, som också är vår grov entré, är så himla stökig. Stöket gör tydligen att man inte kan flytta en bilnyckel ur sin egen jacka och sätta den i min jackficka. Jag tycker nog att de är lite konstigt??! ;)

Nu måste jag hämta dottern som röjer någonstans i huset... jag hör men ser inte!

I´ll be back!

söndag 28 november 2010

Födelsedag

Idag är det första advent och min 33:e födelsedag!

Min mamma har varit här denna helg vilket var extra roligt. Väcktes imorse av hela ligan, sång och frukost på sängen. Fick massor med presenter. Eddie gav mig sin Patrik pepparkaka! Är inte det kärlek :)
Fick även den fina "ljuskoppen" i zink som nu står på våran öppnaspis i vardagsrummet.

Fick även besök av svärmor och hennes man samt av svärfar. Finaste vännen Jaya kom också på besök med sina barn :))

Eftermiddagen slutade med att syster yster och hennes Anton kom hit och åt middag. En födelsedag blir inte bättre än när den spenderas med nära och kära!
Här kommer några bilder från vårt vardagsrum som det ser ut just nu. Kolla in ljuskoppen :)




Det har väl inte undgått någon att jag gillar klockor?! Fick idag finaste Michael Kors klockan av maken och barnen.


Nu sover alla barnen och bästa maken och jag ska dricka skumpa! Perfekt avslutning på en perfekt dag!

Kram

lördag 27 november 2010

Pepparkaksbak

Här hemma har det bakats pepparkakor idag.
Viggo, den yngsta av bonus sönerna körde sport tema på sina pepparkakor :)
Eddie gjorde sina favoriter, Svamp Bob Fyrkant och Patrik :)

Å ena sidan är det roligt med fantasifulla pepparkakor, men å andra sidan så blir det lite knas eftersom att grabbarna inte vill att peparkakorna skall ätas upp :) Men men vi sparar dessa så får vi väl se.... "Godsaker" brukar inte bli långvariga i detta hus ;)

Julpyntning pågår!

Känner ni julstämningen? Imorse när jag klev upp vid klockan 8 så tog jag denna bild från ytterdörren. Det hade inte riktigt hunnit bli ljust ute ännu, massor med orörd snö, alldeles tyst och stilla. Då kom julstämningen :)
2 sekunder senare så var dock ögonblicket förbi, hunden for som en projektil genom snön, skällde av glädje och lämnade flera kissmärken efter sig i snön....*s* .. ja ja ... underbart är kort!

Har skickat ut maken och barnen i skogen för att hämta div julpynt. Ska givetvis visa resultat under dagen :)

På återseende!

fredag 26 november 2010

Vilken dag det har varit! Hela dagen har gått i ett men nu äntligen är mjukisbrallorna på och rumpan placerad i soffan :)

Har ikväll varit hos ....häng med nu... min kompis Åsa´s granne, hennes chef var på Formex och bestämde sig för att köpa in ett lager av Ester Elenora kläder. Jag har en del av dessa plagg och har letat som en galning efter sjalen med döskallarna på. Helt hopplös att få tag på och slutsåld överallt, så gissa om jag blev glad när det första jag såg när jag anlände var "min" sjal. Lånade bilden från Ester Elenoras hemsida.

Det ser ut som kriget här hemma, med påbörjad julpyntning i alla hörn. Men vad gör det, det är ju en dag imorgon också :)

Har gjort några konstateranden/upptäckter idag

1. Jag gillar den vuxnare/mogna versionen av Take That. Gillade dem inte på den tiden då det först begav sig, var anti pojkband på den tiden. Men nu är de ju inget pojkband längre utan ett mansband och då ... :)

2. Granit har väldigt mycket fint!

3. Pepparkaksgubbekläder går inte att hitta i storlek för en fjärdeklassare 146/152, måste alltså tillverka egna.

Nu ska vi se vem som åker ur idol. Vi hörs imorgon!

Kram

torsdag 25 november 2010

Så det så!

Kollade just mina mail och en kompis till mig hade mailat. Uppenbarligen så har vi slutat att använda telefonen till varandra ;) En trend som flera vänner (läs Åsa) och min mamma tycks ha anammat *s* ??

Hur som helst, så här stod det..

" Såg bilden på bloggen. Va fan Tessan....Axelvaddar?! Trodde jag inte om dig"

Vill då bara klargöra att det inte är axelvaddar på min "leopard kofta" det ser nog bara ut så på bilden *s*
Jag har dissat axelvaddar PÅ MIG rätt hårt och har inte ändrat uppfattning!

Klart slut!

Ja se det snöar ...

Godmorgon!

Här vräker snön ner och det är alldeles underbart. Finns det något vackrare än när det ligger fluffig orörd vit snö på backen?!


Min lillebror skrev på FB igår ... -30 grader ute, Underbart! (han bor kvar i Kiruna). Fick grym hemlängtan när jag läste det, jag älskar när det är riktigt kallt ute. Nu blir det ju sällan -30 här i Uppsala men ändå.

Började med stor entusiasm botanisera i mina jullådor i morse. Men det hela tog ett snabbt slut! Upptäckte att jag hade haft "besök" i en av lådorna. En halmbock som maken fått för långe sedan hade blivit tuggad på och det låg halm och bajs om vartannat. Hur äckligt som helst! Två av mina vita pappersstjärnor till fönstret hade kissfläckar på sig så de var bara att kasta. Detta var bara på toppen av innehållet i kartongen, törs inte fortsätta rota för jag är rädd att stöta på en död mus eller nått. Eller en levande... Usch! Det är inte det är jag är "rädd" för dem egentligen jag tycker bara att det är så hysteriskt äckligt!

Vilket antiklimax!!!

Kram

onsdag 24 november 2010

Sängdags!

Efter super mysig och god middag på Koh Phangan så ligger jag nu mätt och glad under filten i soffan. Fick en present av maken som jag väntat på ett tag. Själva presenten fick jag iof på våran bröllopsdag men den levererades först idag. Fördröjningen beror på att det var en speciell modell, storlek och färg som jag ville ha och nu äntligen har rätt klocka hamnat i min ägo :)



Min vit vita Ice Watch :))

Fick fråga om håret så här kommer bild... Så här ser färgerna ut...



Som sagt ..inget revolutionerande ;)
Nu är det dags för sängen det blir en tiidiig morgon imorgon.

Natti natti

Vardagslyx :)

Är nu hemma igen efter 4 timmar hos frisören. Är hur nöjd som helst! Ingen enorm förändring egentligen ...lite nya mörka färger.. och borta är allt slitet. Men ändå sådan skillnad :)

Måste bara visa Märta som igår fick messmör på kexet för första gången, vilken Succé!!


Nu ska jag ta och ägna mig lite åt tvättstugan medan Märta sover. Sen ska vi och äta middag inne i stan med maken, lite mitt i veckan vardagslyx :)

Kram

Dagens REA

Zinkstrutar som går att variera i oändlighet beroende på vad man sätter i dem. Dessa hänger i mitt vardagsrum och får nu till jul hyacinter i sig ;)

Stor 39kr (ord pris 79kr)
Liten 29kr (ord pris 59kr)

Kolla in tidigare inlägg nedan för att se andra varor på rea. Inläggen hittas även under REA etiketten i marginalen. Maila om det är något ni vill köpa. Mailadressen finns i marginalen :)
Se vidare info i tidigare inlägg. Först till kvarn!

Kram

Godmorgon!

En underbar onsdag! Det tok snöar ute, Märta har lärt sig att säga Mamma. Dessutom ska jag och klippa mig och färga håret hos världens bästa frisör som äntligen har börjat jobba lite efter sin mamma ledighet. Jag har klippt mig hos samma tjej i 10 år och vill inte gå till någon annan så jag har inte klippt mig på över ett halvår bara för att hon varit mammaledig. Jag gick till hennnes kollega en gång och hon var duktig men det var helt enkelt inte lika bra som Åse :)

Som sagt en underbar onsdag!

Nu måste vi göra oss i ordning för en dag på stan.

Kram

tisdag 23 november 2010

REA...


Tallrikshylla 499 Kr (ord pris 989Kr)
Har bara två kvar så skynda att fynda!
Kolla inläggen nedan för fler rea varor och mer info om rean som genpmförs här på bloggen!

REA forts.


Super fina riktigt stora tunga julkulor.
Storlek L 35 kr (ord pris 99)
Storlek M 25 (ord pris 69)


Ljusflaskor 39:-/st prickig eller "randig" (ord. pris 79Kr)


Kammarljusstake i zink 30 kr. (ord pris 69kr)
Lätt att dekorera efter ex årstid :)

Kolla tidigare inlägg för mer info om REAN och håll utkik för det kommer mera. Butiken ska i det närmaste tömmas!

REA

Jag trodde ett tag att jag skulle hinna med hur mycket som helst under tiden jag är hemma med Märta. För hann jag med innan då jag istället arbetade heltid så borde jag väl hinna nu ....

Fel, fel, fel, fel, fel.... :)
B&B´t har en strid ström med gäster och jag hinner inte med både det och butiksdelen. Så därför så har jag beslutat att ta "föräldraledigt" från butiken ett tag. Därför så tänkte jag här på bloggen REA ut en massa saker från butiken. Lägger ut några saker i taget, maila mig om det är något som ni fastnar för. Först till kvarn gäller eftersom jag här inte har någon "lager räknare" :)
För er som bor i Uppsala området så kan jag leverera annars så skickas varorna.
Börjar idag med lite julsaker!
Grillhandske 39kr (ord pris 69kr)
Kökshandukar i tre olika utföranden 25 kr/st (ord pris 49kr)

Håll utkik för det kommer mera!
Kram Torparfrun

lördag 20 november 2010

1-års kalas!

Har precis kommit hem från kalas hos finaste lilla Vera som fyllde 1 år. Vera är dotter till makens "bästis" och barndomsvän. Här på bilden tillsammans med sin mamma Ulrika :)



Det är väldigt roligt att Vera och Märta är så jämngamla. Förhoppningsvis så kommer de att kunna ha mycket roligt tillsammans. Idagsläget så hoppas nog Vera på att Märta ska bli lite mindre oberäknelig och bufflig... Vilket vi nog alla hoppas på ;)

Jag vet inte vad ni säger, men jag tycker att det är något på dessa bilder som inte riktigt stämmer...??!!

fredag 19 november 2010

Albins rum

Idag tänkte jag att jag skulle visa lite bilder från Albins rum. Nu skulle man kunna tro att han inte har haft någon talan vad gäller inredningen men så är inte fallet. Det här är killen som är väldigt noga oavsett om det gäller hans kläder eller rummet. Han älskar sitt rum och har haft massor med åsikter! Dessutom så kan jag säga att detta rum är ett av få rum som faktiskt oftast ser ut som på bilderna, ingen fotostädning här inte. Sen så tog jag ju ingen bild av "tv hörnan".



Kommer ni ihåg att jag och maken åkte till Malmö och tillbaka en sväng i Maj?! De som trodde att det var en välplanerad romantisk liten resa trodde fel. Vi åkte dit för att jag hade hittat denna järnsäng på blocket :) Men vad är mer kärlek än när maken utan att gnälla sätter sig i bilen tillsammans med fru, bebis och hund för att köra tur och retur Uppsala-Malmö på 24 timmar för att hämta en gammal, lite rostig järnsäng?!

En av de detaljer som Albin själv har valt är den gamla registreringsskylten. Lampan är en gammal industrilampa.
Den enda detalj som han inte är så förtjust i är detta självporträtt som han gjorde när han gick på 6-års verksamheten. Jag tycker att det är fantastiskt så jag övertalade honom om att vi skulle hänga upp det.



Bilderna är lite mörka men de speglar det väder som var ute igår när jag tog dem :(

Nu ska jag sätta igång med att städa så att huset känns Fredag :)
Kram Torparfrun

torsdag 18 november 2010

Omöjlig uppgift :)









Jag ger upp! :)