onsdag 5 maj 2010

Utbyggnad

Sitter och tittar på Fuskbyggarna på tv. Stackars människor! Vi håller ju också på att bygga men vi är väldigt nöjda med firman som gör jobbet hos oss - Knutby bygg. De känns pålitliga och kunniga och det blir snyggt, prydligt och ordentligt gjort. Jag kan inte avgöra själva konstruktions kvaliten, det överlåter jag åt maken. Däremot så är jag fixerad vid utseendet, att det ser bra ut. Han som byggde vårt hus har varit så otroligt nogrann och gjort allt på ett så snyggt sätt även om det inneburit en krångligare och mer arbetskrävande sätt än vad som är brukligt. Han byggde detta hus till sig själv och sin familj och det märks. Det är jag sjukt nöjd med! Så för mig är det viktigt att även utbyggnaden görs med samma yt finisch samma perfektion. Det skall inte synas att det är en utbyggnad, jag vill att det ska se ut som om huset är byggt så här från första början om ni förstår vad jag menar.

I övrigt så får jag gå på magkänsla och jag kan berätta att jag hade ingen bra magkänsla när det gällde firman som gjorde grunden. Vår byggfirma hade i sin tur anlitat en annan firma att gjuta grunden. Jag är ju hemma på dagarna och ser därmed själva arbetet. När jag tittade på killarna som gjöt så kändes det inte helt bra, varför vet jag inte riktigt. För jag vet ju inget om hur man gjuter en grund så det var inte det att jag såg att de gjorde något fel, det var mer deras sätt, hur de betedde sig tror jag. Ni vet mycket prata mobil telefon och stå och snacka etc etc.
När "bossen" för Knutby bygg sedan kom för att inspektera grunden så visade det sig mycket riktigt att han inte var helt nöjd med det jobb som gjutnings firman hade gjort. Det var inte något stort fel men den var inte perfekt. Ytan var inte helt plan och därmed så blev de små vattensamlingar på själva plattan. Detta skulle som jag förstår påverka golvet negativt. Så nu ska gjutningsfirman få komma och flytspackla hela plattan så att ytan blir helt plan innan golvet läggs.
Lika nöjd som jag var över att min magkänsla var rätt (för jag älskar att ha rätt) lika bra kändes det att vi uppenbarligen hade anlitat en byggfirma som var angelägna att allt ska bli så bra som möjligt. Så jag tror inte att vi kommer att behöva kontakta Martin Timell och fuskbyggarna som tur är :-)

Hur som helst...om drygt en månad så skall det hela vara klart. Så här såg det ut idag.Kram Torparfrun

5 kommentarer:

Vita Falkens Lantliv sa...

Så skönt att ert val av byggfirma verkar bra:) Det ser ut att bli jätte fint.....ska bli kul att se när allt är klart.
Kram Susanne

P.s skönt att du hade rätt med magkänslan;)

Nyanser av vitt sa...

Åh vad skönt att byggfirman är seriös. Vi kollar också på Fuskbyggarna och fy vilka lurendrejare det finns. Hur kan de sova om nätterna?
Kram

Hannis sa...

Hello=))

Ett tips,ring kommunens växel och be att få prata med någon på kommunförrådet eller där dom hyr ut saker.
Köpte mina skåp på annons men han jag köpte dom av sa att i bland säljer dom ut skåp som stått i arbetsbodar och sånt.
+ att det finns en byggåtervinning nästan mitt emot F16 där dom brukar kunna få in sånt.

Kram Hannis

Anci sa...

Hej !
Ja, så svårt att veta om man gör rätt val. Hoppas att det är som din magkänsla säger och att de är riktigt bra.

Kram till dig

PS Jag tycker att utbyggnaden ser ut att bli fin och att den inte ser tillbyggd ut DS

Designe sa...

Ja, fy så läskigt med oseriösa byggare..man vet ju aldrig riktigt innan! Skönt att det gått bra för er! Det ser jättefint ut! Ha en fin helg! Kram :)