onsdag 20 oktober 2010

New York resanJa då var man hemma igen från New York och vardagen slog till med full kraft :-)

Här kommer i allafall lite bilder från våran fantastiska resa!


Resan började med att jag vid ankomst (medan jag väntade på syster och maken) satt och pratade i två timmar med en herre som tydligen var billijonär! Han berättade att han hade en affär med Hillary Clinton och han hade även opererat Chelse Clintons (stavning?) cancer. Han var pappa till Madonnas äldsta dotter. Han hade även haft ihop det med Liz Taylor och en hel rad andra kända kvinnor.

Han menade att Barac Obama blev skjuten efter två veckor och att amerikanska regeringen döljer det genom att ha placerat en "dubbelgångare" på hans plats. Detta hade han tydligen varit involverad i. Han var dessutom den som i unga år hade skjutit Kennedy.

När Bob Dylan var för "hög" på knark så var det denna man som fick sjunga in ett helt album åt Dylan utan att någon fick veta det. Han hade även gjort en hel del av Abbas musik det var inte inte alls Björn och Benny. Mitt i allt detta så var han stridspilot och fick göra specialuppdrag för amerikanska flygvapnet.
Han skulle nu gifta sig med en 16 åring som hade vuxit upp utan föräldrar och aldrig gått i skola så hon kunde inte prata!


Detta var bara några exempel på vad jag fick veta om denna herre.
Intressantare människa får man leta efter och så många "strängar på sin lyra" sen....Blev riktigt imponerad ;-)
Jag var givetvis den trevligaste europen han hade träffat och inte såg jag en dag ut äldre än 20 heller och att jag hade tre barn kunde han bara inte tro ... *s*
Vem tycker inte om någon som säger så ?!

Vi bodde "uptown" på Manhattan alldeles vid central park. Detta hör till lite tjusigare delar av Manhattan. Är man "fancy prancy" så ska det ju synas även på hunden :-)Denna fina bild tog maken från hotellfönstret.Vi såg givetvis många utav "måstena". Från Rockefeller center togs dessa bilderKön till båten ut till Frihetsgudinnan var löjligt lång så det hoppade vi över. Istället så tog vi färjan till Staten Island och passerade frihetsgudinnan, fick dessutom se Manhattan från vattnet.
Givetvis så promenerade vi även i Central Park. Alla som kan sina romantiska kommedier känner väl igen The Boathouse ;-)
Vi hann även med att gå på hockey. Derby mellan New York Rangers och New York Islanders - Riktigt roligt!
Mest underhållande var dock två killar som satt bakom oss, två polare som fanatiskt hejjade på varsitt lag. De levde verkligen upp till min "bild" av amerikanska sportfans ... hur kul som helst att lyssna och titta på!
Den stora stjärnan i New York Rangers är som bekant vår alldeles egna Henrik Lundqvist och det märktes!! Var och varannan hade Lundqvist tröja på sig....
Undrar hur det känns för de övriga i laget att målvakten är största stjärnan ??!!
Men amerikanarna har tydligen stora problem att säga Henrik för de ropar "Henri"... allvarligt.. hur svårt kan det vara ??!! :-)
Vi besökte även Ground Zero...
Vet inte vad jag hade förväntat mig riktigt men jag hade nog trott att stå där skulle medför någon slags känsla för det som hände den 11 sept. Att det skulle vara lite som att gå igenom krigshärjade städer ... men icke. Ground Zero är en byggarbetsplats... En känslolös byggarbetsplats! Man är nämligen i fullgång att bygga upp nya torn.
Jag förringar verkligen inte det som hände.... det är svårt att förklara... jag hade bara föreställt mig det annorlunda ....


Hittade dock en kvarleva från det som hände...

Syns kanske inte så bra men på korset hänger det en plåtbit.
En kväll så var vi till Times Square. Oerhört svårt att ta bilder som gör platsen rättvisa.


Det som var lite underligt i mitt tycke men så oerhört amerikanskt var att mitt på Times Square så fanns detta...


Just det... ett rekryteringskontor! Undrar hur många som kliver in och anmäler sig där??
Givetvis så blev det en hel del shopping, spenderade bla en mindre förmögenhet på Victorias secret. Handlade nya UGG´s till både mig och Märta. Ett par svarta skinn converse fick också följa med hem. På lyxiga Bloomingdales inhandlades en Marc Jacobs väska och plånbok. En hel del kläder till Märta och presenter till grabbarna blev det givetvis också.
För att summera ... New York är en fantstisk stad, mindre spektakulär än Hong Kong men med en sådan himla skön atmosfär. Jag blev tokkär och måste bara åka tillbaka snart!
Ha det gott!
Kram Torparfrun

2 kommentarer:

Livet på Berget sa...

Hihi vilken man, han måste det verkligen har snurrat för helt :). Vilken fantastisk resa och jätte kul att se bilderna!
Kram
/Sara

Hanna sa...

Ååå, så fina bilder. Jag skulle också vilja bege mej over there! Skulle åka till Vermount och spana på de fina husen, me like , sen skulle jag vilja vara i en liten gullig stad under julen. Åå så härligt.
Men va synd med Ground Zero, snopet! Kram på dej