söndag 24 januari 2010

Mat funderingar


Ikväll när vi åt middag så satt jag och tittade på min salladsskål och tänkte på hur mycket jag tycker om den. Jag fick den av min mamma i julklapp och måste säga att det var en av de bästa julklapparna! Det som är så bra med min mamma är att hon vet vad för typ utav saker jag gillar, det hjälper nog lite att hon och jag har väldigt lika smak :-)
Visst blir det så mycket roligare att duka och lägga upp mat när man har porslin som man gillar?! Synd bara att det roliga inte sträcker sig så långt som till att det blir roligt att LAGA maten, i alla fall inte för mig. Det finns nog ingen hushållssyssla som jag gör lika ogärna som att laga mat.
Man kan ju tycka att matlagning borde ligga i generna. Min mormor är super duktig på att laga mat och baka, och jobbade sitt yrkesverksamma liv i ett skolkök. Då lagades maten i stor utsträckning i hennes kök av henne och hennes kollegor. Även min 19 åriga bror är super duktig på att laga mat. Hemma hos mina föräldrar så är det min pappa som står för den riktigt goda maten och därmed han som oftast lagar mat.
Hur som helst .... när det sedan kommer till mig så finns det nästan ingen gräns för vad jag skulle göra för att slippa! Jag tycker att det är super tråkigt och är inte alls bra på det. Detta har medfört att det är min man som står för matlagningen här hemma, och det gör han bra!
Nu ska ju jag vara föräldrarledig och därmed så kommer ju jag att vara hemma. Det gör att mitt samvete inte riktigt tillåter att sitta och vänta till maken kommer hem och då förvänta mig att han då ställer sig och lagar mat. Nej, jag inser ju att ska jag kunna leva med mig själv så får jag nog allt ta ansvar för den biten.....åtminstone på veckodagarna....åtminstone när vi har alla grabbarba hos oss :-)
Lite lätt ångestfylld har jag nu börjat fundera över vilka maträtter jag faktiskt kan ro i land. Lite med ingången minsta möjliga insats mesta möjliga utdelning! Inser att familjen inte kommer att vara nöjd om menyn endast består av makaroner och färdiga köttbullar,makaroner och korv, pannkaka och blodpudding. Även om de skulle vara snälla och inte klaga så vill jag ju inte att de ska få skörbjugg eller näringsbrist heller :-)
Så om någon har något recept på någon god, enkel mat så mottages det otroligt tacksamt. Måste ju vara ärlig och säga att jag är något utav en tävlingsmänniska och vill ju gärna att barnen skall kommentera min goda mat i samma (läs större) utsträckning än vad de gör med makens mat. Ja och då kan jag säga att ribban ligger högt för han får ofta höra att hans mat är JÄTTE GOD! Fast en gång när vi var i fjällen så brände han gröten och vi alla tyckte den var JÄTTE ÄCKLIG ... bara så att ni vet *s*
Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att jag i natt vaknar av att bebisen vill komma ut!
Kram Torparfrun
P.S När jag publicerar min inlägg så försvinner alla mina stycke indelningar och det blir en enda lång svårläst text. Detta är ju nästan lite komiskt med tanke på att jag för ett tag sedan beklagade mig över det motsatta problemet att mellanrummen blev för stora. Men ändå jävligt irriterande!!

5 kommentarer:

Livet på Berget sa...

Hoppas nu att den ville komma ut inatt. Jätte snyggt salladsfat! Ja det där med mat är ju inte så lätt. Publicerar ju recept varje tisdag eller onsdag på min blogg så du får kolla där:). Tonfisksalladen från förra veckan är super duper enkel och jätte god om man gillar tonfisk förstås.
Ha de gott!
Kram
/Sara

Anci sa...

Jag blir hungrig när jag ser maten i din fina salladsskål. Jag är nog som dig, jag älskar inte att laga mat. Ibland är jag mer inspirerad och då blir det inte bara makaroner, korv och gröt :) Jag vill bli bättre !!

Kram
Anci

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så underbar skål men blir ju sugen att smaka en bit.Inspirerande blogg du bjuder på.Ha en bra dag.Theres

Sköna o Gröna Ting sa...

Hahaha.., ja, ursäkta att jag skrattar vännen men din förklaring till dina mattalanger fick mig att hoppa av stolen av skrattvågor!!!!:)
Stackare, kan känna din ångest över att behöva ta tag i något som du verkligen inte gillar.., men måste!
Vem vet.., efter ett tag kanske du slår mannen din i hästlängder på att laga góa lyxmiddagar:)?


Vart håller bebisen hus.., vill han/hon inte komma ut i den hemska kylan kanske?
Vi längtar oxå efter att få "träffa" den efterlängtade!!!

Salladskålen var en fröjd för ögat.., förstår att du älskar den!!!
Om det nu är DU som gjort salladen som ligger i så vet i katten om jag skall tro på att du är så dålig i köket:)?!?!?
Salladen såg gooood ut....

Ha en fortsatt skön måndag
Kramar till dig
Marianne

Sköna o Gröna Ting sa...

Här kommer massutskicket jag lovade i mitt senaste inlägg..., TÄVLING pågång, vill du vara med????
Har du redan hunnit anmäla dig så önskar jag dig Lycka till i tävlingen:)

Ha en underbar måndagskväll och ta väl hand om dig!!!
Kramar i massor...
Marianne