torsdag 28 januari 2010

Uppland i vinterskrud

Eftersom jag mår betydligt bättre så har jag idag roat mig med att hitta till nya bloggar för att samla inspiration. Kan konstatera att det finns mängder med fantastiska bloggar. Det som slog mig är att många pratar om våren, längtan efter våren och om vårkänslor men när jag tittar ut så känns våren väldigt långt borta. Så långt borta att jag blev tvungen att ta med mig kameran och gå ut och föreviga denna vinter. Jag har bott i Uppsala sedan 1999 och jag kan inte minnas att det någonsin varit så här mycket snö. Jag vet att många tycker att det är jobbigt men jag är ju norrlänning och gillar faktiskt snön.


Satt och beställde fröer igår och med det i minnet så kan jag visa hur min köksträdgård ser ut just nu. Växthuset ser inte direkt varmt och inbjudande ut :-)
När jag då ändå var ute så var jag ju tvungen att skotta lite, kanske får det bebisen att komma ut :-)


Ha en trevlig Torsdag!
Kram Torparfrun

13 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Torparfrun!
Tjusiga bilder du visar, visst är det vackert ändå ute.
Kanske vill bebisen komma ut nu efter skottningen, alla metoder är bra. Jag planterade nya perenner när jag vänta min sista:)

Kram Anna
ps. han kom sedan...

Syster vit sa...

Jag håller med om att vintern är tjusig med all snö, hellre det än några pinande blåsiga plusgrader eller regn. Vi får hoppas du blir frisk först och bebis sen. Tack för titten hos oss och välkommen åter.
Kram Liselott.

Hanna sa...

Ja jag håller med dej. Uppsala har inte mycket vår i sig nu. Skulle ju bli ca -15 grader nu i några dagar framöver. Ja skottningen kanske hjälper. När min storasyster (Jakt, heminrednings Nilla) väntade sitt andra barn tror jag det var så vallade jag henne från Årsta till Ikea . Det funkade superbra för pojken är född dagen efter. Så jag kan ju valla dej Fjällnora runt. Hihi
Kram på dej

lovefriidrott sa...

Hejsan i stugan:)

hi hi jag är ju oxå norrlänning så jag vet att våren är låååångt borta. Tycker det låter som rena rama grekiskan det där med vår ha ha:)
Vi vet ju att det kan snöa i maj här:(

Underbara bilder du visar


Ha en underbar helg

Kram Sari

http://www.lillaprovence.se

Hanna sa...

Ja Ikea är varmare. Ska till Plantagen imorrn med Nilla och handla blommor. Lite fint måste man ha så det känns som vår. Kram

Livet på Berget sa...

Så härliga vinterbilder! Ja våren är ju minst 3 månader bort innan det ens börjar smälta lite. Suck suck, bara gilla läget. Jag gillar också snö men inte när det stormar samtidigt. Hoppas nu bebisen kommer! ÅÅååå så spännande, lycka till jag tror den kommer inatt!
Kram
/Sara

Nyanser av vitt sa...

Åh vad spännande. Kanske "bebben" har kommit nu när jag skriver detta. Lycka till
Kram Agneta

Vintage House sa...

tack söta för din kommentar får man se om det har kommit någon bebis:) ha en mysig fredag kram sandra

Anci sa...

Vackra vinterbilder ! Jag längtar efter våren, men samtidigt så älskar jag ju också vintern. Det är kanske mina norrländska gener ??!

Ha det så bra !

Kram
Anci

Lantliga drömmar sa...

Nej så här mycket snö i Uppsala tror jag det inte varit sen 97. Helt galet ! Sönerna har tom börjat lessna på pulkbacken, trodde jag aldrig hi,hi. .

Vit som snö sa...

Norrlänning som jag är så tycker jag att det ser ut som vanlig vinter. Men jag har också bott i Uppsala så jag vet att det INTE ser ut som Uppsalavinter!
Så vackert ni ser ut att bo!!!
En riktig idyll!
Kram Cilla

Sjabbig men chic sa...

Vad fint ni har det, tycker jag. Jag hoppas att du har en kanonhelg! Det är lite spännande nu...

Kram Lisa

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Samma här, har också roat mig på samma sätt idag... och titta här, här är ju din fina blogg:-)) Härliga bilder. Tack!
Hillevissan