torsdag 26 februari 2009

Bolagsverket

ÄNTLIGEN!!! Idag låg det i brevlådan, brevet som jag har väntat på. Registreringsbeviset från Bolagsverket. Nu är vårt bolag registrerat och vi kan börja driva vår verksamhet :) Tänk att ett brev kan ge så mycket glädje.
Nu ska jag genast sätta igång och börja planera för uppstart. Inne i torpet finns kök, toalett och dusch. Torpet är renoverat av förra ägarna men nu är det dags för oss att börja inreda och piffa så att det passar den stil som vi vill ha. Hittills så har vi endast använt torpet som gästhus när min familj från norrland är på besök, eller när kompisar sover över. Vi vill skapa ett bed & breakfast med en känsla av lite lyx med en fransk-lantlig inredning i vitt. Eftersom både jag och min make arbetar heltid (och mer än så ibland..) så tänkte vi att frukosten skulle lösas genom en lyxig frukostkorg.
Här kommer några insperationsbilder från ett torp som jag sparat...


Bilderna kommer från Sköna hem nr.6 - 08 (foto; Helén Pe)

Jag ska självklart visa hur Torpet tar form på insidan men nu så blir det en vinterbild av utsidan.
Det man ser på sidan av torpet är ingången till en jordkällare. Ingången skall göras om i vår och jordkällaren ska göras i ordning för att kunna användas...Maken drömmer om att förvandla den till vinkällare.

Kan även bjuda på en sommarbild.


Bolaget heter Torpet Bed & Breakfast och ................. . Det är nämligen så att vi har tänkt att kombinera detta med en annan verksamhet men det återkommer jag till.

Jag har ett rätt mentalt tungt arbete. Tänker att jag inte kommer att orka jobba med det som jag utbildat mig till, ända till pensionen. I alla fall inte utan att ha en bisyssla som ger glädje och är något helt annat än vad jag sysslar med på jobbet. Jag tror på en bra kombination :)
Nu ropar barnen att de badat klart, dags att vara mamma :)
Ha det gott, snart är det helg!
Kram Torparfrun


10 kommentarer:

In my house sa...

Tittar in super snabbt i reklam pausen... Va bara tvungen att säga detta::::: Deppa ej ihop, dina kvistar har inget otalt mot dig =) mina har nog tagit 2 1/2 - 3 veckor innan dom slog ut!!!!!


- Och du,,,, va snäll du ä =)

Kraaam j

MiaMaria sa...

Hej!


Detta låter ju underbart...och torpet är ju hur gulligt som helst...spännande!

HA´det så bra denna helg!
MiaMaria

Inspiration i vitt sa...

Men vilket otroligt vackert och gulligt torp där vill jag med bo.Då kanske man kan få komma dit till dig nån gång med den mysiga frukostkorgen att hugga in på en tidig sommar morgon.
Kramar till dig/Ingela.

Leamarlené sa...

Men gud vilket underbart torp...och välkommen som ny bloggare..ska bli kul att följa allt du gör. Gillar bloggen jätte mycket. Lägger dig på min länklist..hoppas att det är okej.

Ha en trevlig helg

Kram, Marlene

Romantiska Hem sa...

Hejsan! Vackra bilder, har sett dem förr men de är ju såå fina! Åh vilken ide, jag kommer och äter frukost på engång hihi. Trevlig helg! Kram Petra

In my house sa...

Hann ju inte läsa sist jag tittade in..., Men nu så..... Och du vad Avis jag blir,,, låter sketans kul,,,, både att driva de och att piffa!!!!! vilken lyx att ha ett sånt hus....
- Om min dröm slog in, så skulle vi renoverat vårat STORA dubbel garage (låter inte lika lyxigt dock) och där inne skulle jag få ha en egen butik,,, jag hade vatt super lycklig *muttrar* varje dag juh!!!!!!

- Jag tycker att du är så duktig, mysig å go.... Så ja tänkte tipsa om din blogg!!!! Om de ä Okej, på min sida!!!! ????? bara om de ä okej!
Kraaaaam josse

Vita rum sa...

Tack för titten inne hos mig!! Och ha en riktigt trevlig helg! Kram, Veronica

Anonym sa...

Jisses vilket underbart torp... kul att jag hittat hit :)

Designe sa...

Så spännande! Grattis! Vilka superfina bilder både från tidningen och hemifrån er! Ska bli kul att få se fler bilder sen!
Jo..blåbär och punsch VAR gott!...smakade mest blåbär..väldigt mild punschsmak!:)
Kram

Leamarlené sa...

Så kul att du vill vara med i utlottningen...önskar dig Lycka till!

Kram, Marlené