söndag 22 februari 2009

Lättare att få förlåtelse än tillåtelse

I dag har det verkligen inte hänt mycket. Jag har legat i soffan större delen av dagen med datorn i knät. Maken har suttit bredvid och jobbat. Då och då har jag sagt "titta älskling vilken fin lösning", "titta älskling så här skulle vi också kunna göra" etc etc. Konstigt nog så har detta bemötts positivt. När önskemål kom från mig om att få fälla in ett fönster i någon vägg så reste maken sig och kom med förslag på en vägg.

När det gäller min man så behöver han lite tid till att smälta mina ideér och jag får inte pressa för hårt för snabbt. Något som han själv har berättat till mig att så är fallet. Men faktum är att efter en tid så genomförs det mesta av mina önskemål, ofta efter att han själv kommit med förslag som gjort att idén förbättrats.

En manlig kollega till mig lärde mig att... "Det är lättare att få förlåtelse än tillåtelse".
Den metoden används också ibland och det har hittills inte slutat i skilsmässa. Senast var när alla gardiner och gardinstänger togs ner i från våra vardagsrumsfönster, när maken inte var hemma. Jag är mäkta less på allt vad panelgardiner heter och vill ha öppna fönster och ljus ...dessa var de sista panelgardinerna som fanns i huset - så nu är jag av med dem, Jiiipppiii!!!!!
Maken tyckte inte att det blev till det bättre, det tyckte jag...ska visa före och efter bilder någon dag så ska vi se om jag får medhåll av någon?!

Hur som helst idag skulle jag visa bilder från vår nya klädkammare. Om ni inte minns hur det såg ut innan så titta här
Här följer några bilder på hur det ser ut nu....
Det enda som jag verkligen inte är nöjd med är taket som ligger på min lista för åtgärder. När huset byggdes så vitlaserades taken på alla andra ställen utom i detta utrymme, kan inte förstå att man inte gjorde den biten också när de ändå höll på??!! Ja, ja alla är vi olika :)
I fönstret står några gamla flaskor som jag hittade hos svärfar igår. Lampan är från House doctor.

Vad tycks, bättre eller??

Kram /Torparfrun

P.s jag är bra på mycket, men fotografera hör inte till dessa saker så ni får ha överseende med bilderna :)

5 kommentarer:

Marie sa...

Hej!

Klädkammaren blev superfin, alltid kul när man får se före/efter bilder!

Vilket ställe din svärfar har, där hade man ju mer än gärna velat rota bland alla saker!!!!!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

In my house sa...

Hej.... Nämen ååååå,,,,, blev ju kanon fint! verkligen snyggt!!!!! vad härligt de ä med före å efter bilder! då ser man verkligen skillnaden!

Ha de gottit kram josse

In my house sa...

Hej.... Nämen ååååå,,,,, blev ju kanon fint! verkligen snyggt!!!!! vad härligt de ä med före å efter bilder! då ser man verkligen skillnaden!

Ha de gottit kram josse

Designe sa...

Så fräscht det blev! Jättefint! Söt lampa och fin tyg du hängt upp! Kram :)

Emmas idéer sa...

Jättemycket fint..

tack för din kommentar hos mig... jag håller med... allt gör sig så mycket bättre svartvitt...

Kramar Emma