lördag 21 februari 2009

Som julafton!

Igår åkte vi till svärfar och hans fru. De bor i en gamal släktgård där det har bedrivits affär sedan 1880-talet fram till 1970-talet. Idag spenderade jag timmar med att bara "rota" bland alla grejer som fortfarande finns kvar på vindar, uthus, affären etc. Helt fantastiskt!!!

Vilka saker man kan hitta möbler, gamla obrutna förpackningar, gamla tidningar 1880-tals "reklam" för affären - jag skulle behöva flera dagar för att gå igenom allt. Men tar en liten runda nästan varje gång.
Nu är min svärfar och hans fru så otroligt snälla att jag får möbler och saker därifrån som jag vill ha. Vad jag fick med mig hem denna gång får ni se en annan gång. Men ni ska få se lite bilder som jag tog från vinden ovanför affären. Bilderna gör det hela inte på långa vägar rättvisa men ger en bild utav hur mycket saker det finns som man får lyfta på, flytta osv för att hitta skatterna.

I affären såldes även tapeter, på bilden ovanför ser ni hyllan där tapeterna förvarades. Några rullar fick följa med hem :)

I uthuset (på bilden nedan), som har varit drängstugan, hittade jag fantasitiska utemöbler - som jag fick!!!


Nu ropar maken att det är dags att duka, måste sluta. Måste bara berätta att vårt f.d arbetsrum där det var kaos och katastrof nu är klart, och har en helt annan funktion, är super nöjd!!! Visar bilder imorgon....

Kram / Torparfrun


3 kommentarer:

Inspiration i vitt sa...

Åå vad glad du kan vara som har tillgång till en sån stor skattkista att ösa fynd ur.
Kram på dig/Ingela.

Anonym sa...

Vad mysigt det låter att kunna gå och plocka bland härligt gamla saker.

Mvh Annelie, utan egen blogg i Värmland

Designe sa...

Vilket mysigt ställe ni har!..och så fantastiskt att kunna åka till svärfar och botanisera bland allt gammalt och dessutom få ta med sig sånt man hittar!
kram :)