måndag 30 mars 2009

Påskris
Varje år när det är dags för påskris så går jag och köper mig en knippe ris eller två. Varje år har jag blivit fullkomligt idiot förklarad av maken för att jag sätter pengar på något som finns gratis i skogen. Så i år tänkte jag plocka mitt eget påskris. Sagt och gjort, med sekatören i högst hugg så bar det av till skogs. Jag vet inte hur det är hos er, men där jag bor så kryllar det inte av björkar direkt. När jag efter mycket om och men hittar en samling björkar så börjar "projekt klippa ris". Detta var lättare sagt än gjort, riset på björkarna satt högt upp (träden var kala ner till). Detta medförde att jag var tvungen att böja ner stammarna så mycket jag kunde. Samtidigt som jag försökte klippa riset så får jag skiten i ögat, långt upp i ena näsborren, en gren fastnar i håret....irritationen var ett faktum.

Eftersom jag inser att jag låter som värsta stadstjejen som aldrig varit i skogen så kan jag säga att så inte är fallet. Jag fick göra om samma procedur ett antal gånger för att få ihop en tillräckligt stor bunt. Svettig och sur med ont i näsborren så tar jag till slut min bunt ris och går hem.

Väl hemma så informerar jag maken om att jag ifortsättningen har all avsikt att köpa mitt ris. Jag anser nämligen att den människa som plockar ris för att sälja förtjänar att få dem sålda och att få bra betalt!!!!!
Kram Torparfrun

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Fint påskris du fixat. Det var ju klokt av maken att tycka att du kunde ta av det som finns hemma tycker jag :))))

Själv tar jag sedan några år alltid in äppelkvistar i stället för påskris, det blir såå söta blommor på dem efter ett tag

Tack för titten hos mig

Kram Lena

Skatan sa...

Hej!

Tack för hälsningen hos mig. Så roligt att du blev underhållen en stund - det gör mig glad att höra!!

Jag ser att du har varit på trädgårdsmässan! Jag måste detaljstudera bilderna - de ser underbara ut...synd bara att man bor på en radhusplätt. Möjligheterna att sakpa utomhus är i det närmaste obefintliga. Alternativt, det är en stor utmaning att få till någonting :)

Ha en fin dag och på återseende!

/Anna

Sand mellan tårna sa...

Denna historia får mig att le, den är bra skriven och lockar fram skratt..... dessutom ÄR riset snyggt. jag har själv just plockat videris, så det kommer väl på bloggen under eftermiddagen...... jag hade dock inga problem för jag tog markskott..... hihi.... sånt finns ju inte på björkar.

Kram L

Malin sa...

Gillar din slutsats, det går visst att köpa lite lycka tex påskris på min ICA butik för 30:-, jag var helnöjd... ha det bra, Malin