torsdag 26 november 2009

Bed&Breakfast

Igår hände något tämligen oväntat :-)
Som ni vet så har ju jag och min man startat ett bolag med syfte att bland annat driva ett litet Bed&Breakfast i vårt Torp. Denna verksamhet har vi tänkt att komma igång med i början på nästa år för just nu håller vi på att renovera Torpet för att det ska få inhysa en gårdsbutik ett par månader tills den permanenta butikslokalen är klar. Är medveten om att detta inte är något som jag hittills har ägnat något utrymme här på bloggen och att det kanske blir lite nya nyheter för er :-)
Men inte heller detta inlägg ska handla om Gårdsbutiken utan om det som hände igår!

Klockan var nog runt 22.30 och vi stod i köket och skulle precis börja montera ihop våran nya barnvagn som kommit med posten när min mobil ringde. Givetvis så kollar man på displayen vem det är som ringer men det var från dolt nummer. Efter en snabb överläggning med mig själv så tar ju nyfikenheten över, vilket den alltid gör vilket innebär att jag alltid svarar ven när det är Radiotjänst, men det är en helt annan historia *s*.

Hur det nu än är så är det en kille som ringer och frågar om vi har något rum ledigt för natten, jag blev helt ställd!!!
Fick väl tillslut ur mig någon halvförvirrad förklaring att vi inte startat upp verksamheten på allvar och att det var trevligt att han ringde men hur hade han fått mitt nummer??? Tydligen så finns vårt Bed&Breakfast på Eniro. Försökte även at förklara att Torpet såg ut som en lagerlokal med alla kartonger som kommit från olika leverantörer.

Killen ifråga var väldigt trevlig och förklarade att bara vi hade två sängar så spelade det ingen roll om det var olika färg på påslakanen. Jag tyckte att det var en sån otroligt skön kommentar av honom så jag säger att självklart får ni komma hit och sova. När han sedan frågade om vägen så hade jag redan i huvudet fått panik över hur tusan jag skulle hinna få stället någorlunda beboeligt att jag snabbt skyndade mig att säga att han fick prata med min man.

Ut i Torpet och i samma sekund som jag öppnar dörren så ångrar jag mitt beslut, hur skulle jag kunna låta någon sova i en "lagerlokal" som även genomgår en renovering och ser ut därefter. Ni ska veta att jag har jätte stora problem att göra saker halvdant när det är andra männsikor än min familj som ska vara inblandade. Min vision, realistisk eller inte, är ju det perfekta Bed&Breakfastet och detta som jag nu stod i var långt ifrån perfekt!!! LÅNGT IFRÅN!!!!

Städar upp det värsta och försöker att skapa lite mysfaktor. När jag ska bädda sängen så funderar jag en nanosekund på, att som egenterapi bädda med två olika påslakan ett med Star wars motiv och ett med Spindelmannen, men jag hejdar mig! Bara så att ni inte förlorar tron på mig helt så kan jag säga att det blev två likadana "vuxenpåslakan".

När vi sedan stod ute för att möta upp våra första gäster så trodde jag att jag skulle dö!! Kände mig inte alls nöjd, det var absolut inte så här jag hade tänkt mig det hela. Jag ville ju kunna stå där och vara stolt inte skämmas.

Så hur slutade det hela?!
Jo, med att vi alla satt i vårt kök och pratade till ca 01.30. Vi hade super trevligt!!!
Frågade om jag fick ta en bild och lägga ut dem här på bloggen, vilket jag fick och vilket jag tackar för. Det enda halvjobbiga var när de frågade efter adressen hit till bloggen, och som ni vet så har jag ju vissa "problem" med att lämna ut adressen. Medan jag åter hade en överläggning med mig själv så "skvallrade" maken adressen. Så då var det också gjort :-)

Idag känner jag en stor tacksamhet över att de var just de som kom och tycker att det känns skönt att jag faktiskt har klarart av "första gången" och att jag överlevde trots att det inte var perfekt *s*. Men samtidigt så hoppas jag innerligt att de återkommer när mitt Bed&Breakfast är klart och som jag vill ha det. Är helt övertygad om att det finns något fint latinskt namn för min åkomma .....Kram Torparfrun


7 kommentarer:

Kamomilla sa...

Oh så det kan gå! Men det blev ju bra tillslut och nu vet du att du nog klarar vad som helst, inte sant??
Tack för att du kikar in hos mig, det är skoj!
Kamomilla

lottens vita och gröna sa...

guuu vilken härlig start på ert bolag, det kommer ni aldrig att gllömma, fniss! stort lycka till med allt!!!
varmkram lottne

Sjabbig men chic sa...

Då har jag exakt samma åkomma som du. Tänk att jag får nya diagnoser mest varje dag;)
Men du vad roligt i alla fall. Kanske bra att få börja chockträna så där.

Kram Lisa

C. Tvillingmamma sa...

Så lustigt och häftigt det är med sammanträffanden...av alla de slag :)

Hannis sa...

Vilken grej!
Jag hade svettats floder!

Men det är klart att du fixade det, och kommer att fixa det igen!
Tufft gjort tycker jag att starta Bed & Breakfast.
Och butik...
Hm,det måste du ju hålla oss uppdaterade om.

Kram Hannis

Vit som snö sa...

Vilken härlig historia! Med er gästfrihet som man ser mellan dina rader kommer ert B&B att blomstra!
Tack för titten hos mej o din söta kommentar!
Lycka till med allt!
Kram Cilla

i Emmas vita hem sa...

Hej på dig!

Vilken härlig historia och ett minne du aldrig glömmer. Nu kommer säkert inga motgångar att kännnas så jobbiga längre, du vet ju att ni kan fixa det på nolltid :)

Spännande att driva en sån verksamhet, stort lycka till från mig!

Tack också för din rara kommentar inne hos mig :)

Många kramar Emma