måndag 9 november 2009

Funderingar...

Måste först säga att min att alla mina punkter på att göra listan igår blev inte gjorda. Önskar att jag kunde säga att jag trodde att alla skulle bli gjorda men i ärlighetens namn så är min ambition ofta högre än vad resultatet är.


Idag kommer mitt blogginlägg handla om två funderingar som kretsar i mitt huvud.

I flera år så har jag sett dessa tovade vättar/tomtar ni vet de där som man bara ser skägg och näsa under en jätte hög toppig hatt. Jag hade tänkt önska mig två sådana i födelsedagspresent, antingen vita eller kanske en svart eller grå, vill ha de stora storlekarna. Problemet är att jag inte kan hitta något ställe vart de finns att köpa. Eller jag hittar "kopior" som inte är lika fina som de som jag har sett, men jag vill ha "orginalet" eller åtminstone en fin sort. Detta är oerhört frusterande, för jag kan ju inte räkna med att maken forskar i det - han är bra på att köpa presenter när han vet vad och vart han ska köpa det :-) Så min fråga är .... Är det någon som vet vart man kan köpa dessa???????
Bilden visar en typ av sådan här tovad vätte som jag vill ha men just dessa tyckte inte jag var lika fina som de som jag såg förra året.

En annan fundering handlar om detta bloggande. Hittills så är det inga utav mina nära vänner som vetat om att jag bloggar, nu har detta kommit fram och givetvis så frågar de efter vart jag bloggar. Min fundering gäller varför har jag inte berättat det för dem och varför känner jag mig så himla motvillig att berätta adressen för dem?? Landar i att det måste bero på att jag är rädd för vad de ska tycka vilket egentligen är helt absurt. Jag har faktiskt helt fantastiska vänner och att jag inte berättat gör att jag blir lite besviken på mig själv och mitt agerande även om jag inte är helt klar över varför jag gjort som jag gjort. Låter detta konstigt?! Förmodligen...

Den sista funderingen handlar om att när jag publicerar mina inlägg så skapas det större mellanrum mellan styckena i mina texter än vad det är i den text som jag skiriver. Ser jätte konstigt ut när de blir publicerade. Är inte alls nöjd med detta. Är det någon som vet varför det blir så???Det var allt för idag. Nu ska jag lägga mig och sova och vila ryggen.

Kram Torparfrun

9 kommentarer:

Hannis sa...

Har du kollat Fullerö?
Undrar om inte dom har något liknande dina vättar/tomtar.

Det där med avståndet fick jag tipset om att använda shift och enter samtidigt när jag bytte stycke.
Det har funkat för mig.

Numera vet dom flesta att jag bloggar,även arbetskamraterna.
Men det betyder också att jag inte är speciellt privat på bloggen.
Vissa saker kanske man inte vill vädra ens med sina vänner.
Det beror ju lite på vad man vill skriva om.

Kram Hannis

jakt,skor,barn,inredning sa...

Bloggandet är något man själv besämmer över. Vill man inte dela med sig till nära anhöriga så tycker jag det är okej. Själv började jag anonymt men nu har många funnit min lilla blogg. Ha en skön dag! Nilla

Sjabbig men chic sa...

De där tomtarna är jättesöta. Tyvärr, så vet jag inte var man kan köpa dem.
Men det där med att inte tala om för alla att man bloggar det känner jag igen. Det tog lång tid innan jag talade om det. Jag tog även bort googlefunktionen på min blogg. De närmast sörjande visste såklart om det. Men sen har det spridits och nu så läser många i närheten och som jag egentligen inte ens vet vilka de är min blogg. Jag tycker att det känns bättre när de kommenterar så att jag åtminstone har en susning. Många på jobbet läser också bloggen. Vi bor i en ganska liten stad och året innan jag började blogga så hade jag fått hotbrev till mitt arbete som i princip gick ut på att jag skulle utsättas för något hemskt och att min familj var kartlagd. Jag fick inte ens köra bil själv under några månader och inte heller vara ensam. Därav kanske en stor del av min tvekan. Det finns trots allt en hel hög med riktiga tokstollar där ute. Men nu känns det rätt lugnt.;)

Kramis Lisa

fröken knopp sa...

tyvär har jag inte en aning om vart du kan hitta tomtarna..:(

o uppdelningen av texten har jag också haft problem med men jag såg att någon här ovan hade en lösning!! den ska jag me prova...:)

jag är fortfarande lite så att jag inte vill berätta de..hm..inte för att jag inte vill att de ska läsa..vet egentligen inte varför men jag är nog rädd för vad de ska tycka!! lite pinsamt kanske..men min mamma e duktig på o skryta om min blogg o sen blir jag ju till slut stolt över att de beundrar det jag gör..hm..inte lätt..:)

o på tal om mina olivträd..det är första vinterna för dem alla så vi får väl se om de klarar sig..:)

kramar elin

lottens vita och gröna sa...

hej!!!många funderingar var det här, vättar vette jag inge om...och om bloggningen kan nog ingen annan råda dig, min vänner läser, en del säger lite om det ena och än det andra, jag tror att du bär som jag en känsla av att du tror att de som tro att du är nåt för att du visar på bloggen, och det vill man ju inte...hjärnspöken tror jag det är, gör som känns bäst i dig, ta inte hänsyn! ha det gott goa torparfru, varmkram lotten

Gårdsromantik sa...

Ja de är vackra de där tomtarna - jag brukar tova med mina kolleger varje år.

Du det där med kapitlen är likadant för mig...
har ingen aning vad det beror på.

Kram Maud

Kära Stina sa...

Hejsan! Va roligt att du hittade till mig! Du är såå välkommen till vår butik! :) Vi har öppet varje lördag. Känns nytt och lite ovant men väldigt kul och spännande att ha eget! Kram Kerstin

Nyanser av vitt sa...

Hej
Jättefina tomtar.
Ja du jag brukar alltid förhandsgranska innan jag publicerar så där har jag chans att justera men har ingen aning om varför det blir så. Kan man kanske ställa in något som vi inte vet....
Kram

Anonym sa...

Hej!
Jag kände också så när jag började blogga. Jag tror att det berodde på att alla fick veta så mycket om mig som handlade om mitt privatliv och en del människor är väldigt nyfikna av sig. Nu struntar jag i det, sådant jag inte vill att dom som känner mig ska veta om skriver jag inte om.

Lycka till med tomt letande.

Kram annica