tisdag 29 december 2009

Lugnet har lagt sig

Har haft en liten blogg paus nu över juldagarna, har helt enkelt inte haft tid. Men nu har lugnet lagt sig och jag kan konstatera att det blev en mysig jul!

I år så var det Uppsala år, vi kör på någon form av varannat års princip. För mig brukar det vara lite tufft att inte fira julen hos mina föräldrar i Kiruna men i år gick det faktiskt riktigt bra. Tror att det hade mycket att göra med att det faktiskt var en vit jul här i Uppsala i år, allt känns bättre på julen med lite snö :-)

I år så var det mina bomusbarns mammas jul med dem, vilket innebar att de inte var med oss mer än på morgonen. Så då fick vi passa på att ha lite julklappsutdelning och lite julmys med dem innan det var dags för maken att köra dem till sin mamma. Jag å andra sidan har fördelen att alltid få ha mina söner på julafton, av den enkla anledningen att pappan till mina barn vet hur mycket det betyder för mig. Så på vid två tiden så åkte jag, maken, mina söner och hunden hem till min bästa kompis Åsa och hennes man och barn. Trots att det är fjärde gången som vi firar jul tillsammans med dem så var det första gången som vi inte var hemma hos oss. Det var riktigt skönt att få åka med min tjocka mage och sätta mig i hennes soffa och inte behöva göra så många knop. Det hela blev väldigt mysigt och lyckat och uppenbarligen så hade jag varit väldigt snäll i år så många fina julklappar som jag fick!

På juldagen så var mina söner och firade jul tillsammans med sin pappa och hans släkt och familj. Jag och maken spenderade en barn fri kväll i soffan tittandes på olika filmer - hur skönt som helst att bara kunna varva ner och ta det lungt.

I går så var makens föräldrar med respektive samt makens bror med familj hemma hos oss och vi hade julafton med dem. Mycket trevligt!
Men nu så är alla julklappar utdelade och lugnet har lagt sig. Jag har ju slutat att jobba och ska nu ägna mig åt förberedelser inför förlossningen som närmar sig. Bebis förberedelser har inte haft högsta prioritet än så länge.
Håller dock alla mina tummar och tår för att förlossningen inte skall krocka med FORMEX!

Detta var i allafall en lite uppdatering av läget från livet vid torpet och från och med nu så ska väl inläggen komma i mer eller mindre daglig takt igen.Ha det bra!

Kram Torparfrun5 kommentarer:

Livet på Berget sa...

Hej där frun. Att du orkar så mycket med din fina runda mage:). Massor med barn och så hund på det och butik. Imponerad blir jag det verkar vara en massa ruter i dig:). Tycker det är jobbigt att leva så där slittrat, har också haft bonusbarn men nu lever jag som bekant själv med min dotter och jag har egentligen inte alls lust att dela på henne men man måste ju för hennes skull om inte annat. Så mysigt att vara gravid jag önskar så att jag hinner det en gång till i livet. Ha de gott nu!
Kram
/Sara

Anci sa...

Det verkar som du har haft en mycket mysig jul. Det låter så. Det har jag med ! Skönt att det löser sig med alla familjer, släkt och vänner.
När är det dags för bebisen ??

Fortsätt att ha det bra !!

Kram
Anci

Nyanser av vitt sa...

Halloj där,
Visst är det härligt att även vi fått haft en vit jul.
Nej ingen resa...bara en utflykt till Fjärilshuset med tropisk värme :O)
Kram Agneta

Hannis sa...

Kul att Cookie börjat ta sig igenom den värsta valp/unghundstiden.
Varje gång jag har haft valp så har jag funderat på varför jag glömt bort hur det var*skrattar*
Nu skulle jag ge vad som helst för att kunna ha hund igen!

Låter som en bra jul!
Nu får du luta dig tillbaka och vila inför nya familjemedlemmen.

Önskar dig ett gott nytt år.
Kram Hannis

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!

Vilken härlig och modern jul ni har haft!!

Lycka till med det kommande lilla livet! :)

Gott Nytt År!!

Kramisen ifrån Sanne!!