onsdag 16 december 2009

Rånässlott

Här kommer då min rapport från Rånässlott där vi bodde från Måndag till Tisdag. Det visade sig vara en vacker miljö. Givetvis fint julpyntad :-)Vi var där tillsammans med tre andra par för att äta julbord och umgås. När vi kom dit så var det först eftermiddags fika med super god tårta. Efter det så gick vi ner till bastuhuset vid sjön och badade i utomhus jaccuzin, maken och en annan kille badade dessutom i sjön. Efter det så var det dags att piffa till sig inför julmiddagen, upptäckte då att min snabba packning på morgonen inte varit så lyckad. Trodde att jag hade med mig strumpbyxor till klänningen men det var ett par leggings. Hade dessutom glömt både parfym och schampo. Så med en snabbt ordnad plan B vad gäller kläder och med en inte så svag doft av klor så fick det bli som det blev.

Själva julbordet var super! Fräscht och gott. Förutom klassikerna så fanns det flera lite mer exotiska inslag så som zebrakött?! På bilden nedan så syns herrarna i vårt sällskap botanisera bland de exotiska köttsorterna..

Allt var frid och fröjd tills dess att det började bli dags för snapsar och snapsvisor. Maken sjunger gärna snapsvisor och det tycker jag är super jobbigt!! Av någon anledning så tycker jag att det är jobbigt oavsett vem som sjunger och har så länge jag kan minnas tyckt så. Maken sjunger inte på något sätt dåligt och hans sång är ofta uppskattad men jag vill bara dö :-)
Så när det var dags och jag inser att han tänker ta sitt paradnummer "gäddan" vilket är en sång som sjungs HÖGT så ursäktar jag mig och går på toaletten i hopp om att lindra det hela lite. Jag vet inte hur många som har varit på ett slott men jag kan säga att det är väldigt bra akustik. Så jag sitter på toaletten en bra bit bort från matsalen och jag hör högt och tydligt maken sjunga gäddan i matsalen. Ja, alla på hela slottet i vilken vrå man än befann sig hörde nog detta! Jag - tokgenerad och vill bara sjunka genom jorden.
Inser att problemet är mitt men jag kan inte rå för det, jag tycker att det är oerhört genant med snapsvis sjungning.
Jag älskar verkligen min man över allt annat och han är fantastisk, men solonummrena av gäddan kan jag leva utan!
I slutet av middagen så kommer en man från ett annat sjungande sällskap och ger maken en lapp med Rånäs snapsvisor. Han sa något om att maken hade en trevlig röst. Tolkningen av denna mans agerande var lite olika, jag tolkar det som att gäddan borde begravas till förmån för de lite mer lågmälda Rånäs snapsvisorna :-)

Här kommer i allafall lite bilder från det lilla köket där varmrätterna var upplagda samt efterrättsbordet.. Jag säger bara Saffransostkakan!!! Oj oj oj ....


Kvällen avslutades för min del relativt tidigt får väl ärligt erkänna att jag var först i säng, vilket ju inte är helt ovanligt.

Vaknade på morgonen och upptäcker till min stora förtjusning att det hade snöat! Julkänslan fick sig ett rejält uppsving. Så här såg det ut när vi vid 8 tiden lämade Ränäs för att återvända till Uppsala och en ny arbetsdag.
Kram Torparfrun

7 kommentarer:

Anci sa...

Kul att höra om dina äventyr på slottet ! Jag är nog lite som dig, sång på det sättet har jag lite svårt för och absolut mest min egen :)
Skönt att höra att du är nöjd med resten av julbordet.

Kram
Anci

Vit som snö sa...

Det låter som en underbar vistelse trots felpackning o Gädd-sång;)
Jag gillar varken snaps eller snapsvisor men låter gärna andra skråla.
Härligt att julstämningen kommit på allvar nu med det vita!
Kram Cilla

Hannis sa...

Zebrakött?? Det var exotiskt!
Kan tänka mig att du njöt ändå=))

Till nästa gång det kan vankas snappsvisor, packa med hörselkåpor!
Då slipper du garanterat höra!

Kram Hannis

Livet på Berget sa...

Så underbart det verkar varit på slottet! Skrattar gott åt gäddan och din vånda:). Hade själv tyckt det varit jätte kul att höra gäddan där:). Fina bilder!
Må gott!
Kram
/Sara

fröken knopp sa...

låter som en ljuvlig helg!! trots pinsamheter o felpackning..:)

varma kramar elin

Nyanser av vitt sa...

Hej där,
Vilken trevlig vistelse ni haft. Äsch strunta i att han sjunger. Det tycker jag är roligt ( i lagom dos förstås)
Tack för att du vill delta i min julutlottning
Kram Agneta

Hanna sa...

Ni har då haft det riktigt mysigt. Jag tycker också att det är pinsamt med snapsvisorna, allra helst när det ska sjungas högt. Min pappa är som din make vad det gäller sånt.
Ha en underbar torsdag, kram