tisdag 5 juli 2011

Dag 5


Vaknade upp till regn .. :( Fick dessutom höra att lillasyster <3 är sjuk därhemma.
Vid frukosten serveras det en tallrik med burktomater, burkägg och garanterat burkbacon ;) allt simmandes i en blandning av fett och bönor :(

Så efter en något tung start på dagen så bar det i väg. Vi åker genom vackert landskap i Wales. Kan hända att jag då och då tröttnar lite på den vackra naturen och somnar. Jag menar hur många skogar, sjöar och berg kan man bli entusiastisk över ??!! ;)

Plötsligt i min bästa bilsömn svänger Anders av på en minimal väg och säger nått om en skylt om ånglok. Jag fattar ingenting... Har jag missat nått? Är min man intresserad av ånglok? Och när inträffade det?
Han börjar prata nått om att ångloken i den där filmen som barnen gillar kommer härifrån. Tänker så det knakar ... Vilken jäkla film pratar han om?!
Du vet tåget Toby, säger han
Jag frågar om han menar tåget Thomas ... Som barnen gillade ... NÄR DE VAR 3 ??
När vi efter en låång stund kom fram så visade det sig att jag inte hade haft så fel *s* (se bild)
Detta var inte Anders stoltaste ögonblick i kapitlet "val av sevärdheter" ;)
Summering ... Lika lång väg tillbaka :)

Vid tre tiden håller min blåsa på att spricka och jag håller dessutom på att dö av hunger! Vi stannar vid en pub i någon liten håla. Anders frågar om de serverar ngn mat. Killen i baren svarar att de har paj. Super! Jag går på toaletten. När jag kommer tillbaka har Anders beställt kycklingpaj åt mig och den har kommit. Skär i den och till min förskräckelse ser innehållet ut som snor!!
Jag tänker att jag ska vara vuxen och smaka ....
Kan ha varit bland det äckligaste jag har ätit!! Smaken var egentligen inte så illa men jag kunde verkligen inte svälja snoret.
Snäll som min man är så bytte han med mig, hans paj innehöll en brun köttsörja men gick iaf att få ner med hjälp av dryck.

I Wales finns det massor med får ... Överallt efter vägarna. Så resten av dagens bilfärden ägnade jag åt att reflektera över deras beteendemönster. Fundera över vad färgmärkningen betyder och effekter av och tillvägagångssätt när det gäller klippning av ull. När det var uttömt så övergick jag till andra typer av monologer. En och annan sång från musikundervisningen i skolan dök också upp :) Anders fick förmodligen skavsår i öronen ;)

När vi nu på kvällen är framme i en by med ett namn jag varken kan uttala eller stava så var det dags för middag. Börjar ni ana dagens mattema??!!!

Det stod snabbt klart att valmöjligheterna var begränsade.

Första stället var ett Café som gjorde reklam för gratis wifi. Där inne sitter det ett gäng backpackers (Anders gissade p bergsklättrare) oavsett så hade ingen av dem duschat den senaste veckan! En gång i tiden skulle jag inte haft något problem med det stället, jag skulle gladeligen satt mig där och umgåtts. Men nu ... Jag kände mig 10 år för gammal och för .. ren ;)

Ställe nummer två ett enkelt Fish&Chips ställe .. Okej tänkte jag och föreslog att vi tar med nått och äter på rummet. När vi kommer in så slår flott lukten emot oss. Ser hur de slevar upp den friterade maten som droppar av fett. Som om inte detta var illa nog så slabbar de på en grisig grön röra som vi förstod var mosade ärtor. Tack men Nej tack!!

Ställe nummer tre ... Utanför står en skylt som säger .. Good food, wines and wifi !
Bingo precis vad jag vill ha. Kommer in, ser trevligt ut, visar sig vara en enkel meny bestående av typ hamburgare men ok. Dags att uppsöka toaletten .. Ja det blir många toabesök ;)
Toan är bland det vidrigaste jag upplevt utanför ett festivalområde. Luktar Bajamaja!! :((
Tillbaka vid bordet upplyser jag Anders om att jag hellre dör av sprängd blåsa än går på den toan!
Han berättar att han har beställt öl ... Pust!
Men det fanns Staropramen, vilket är min favorit! :)
Hamburgaren visar sig vara oflottig och serveras med en supergod spenatsallad! Tjejen som jobbar här visar sig dessutom vara svenska :)) Hon kom hit för 10 år sedan för att sommarjobba men åkte aldrig hem :)

Så för att summera denna dag ..
När blev jag gammal och petig? ;)

Imorgon ska vi bestiga berget Snowdon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart att höra om er resa!!!
Kan berätta att fåren har färger på ryggen, beroende på vilken bagge som satt på dom! ;P
(baggarna har i sin tur stämpeldyna på magen)

Hälsa, o ha en fortsatt härlig resa!

Kram,
Kusinmamman

Reginald Anson sa...

Är inte Snowdon en... kulle?