måndag 4 juli 2011

England dag 1 & 2

Bloggen får nu nytt liv som ett sätt att förmedla mig till alla nära och kära och intresserade om våra förehavanden i England.

Ser det konstigt ut så är det för att uppdateringarna görs från min telefon.

Jag och maken gör alltså en 13 dagar lång roadtrip, England - Skottland står på agendan. I dag är det tredje dagen på vårt äventyr och det har varit äventyr ;)

När vi landat i London så var det dags att hämta vår hyrbil. Jag visste ju att det inte skulle bli någon gammal fin cabriolet men jag höll på att dö när jag såg våran bil. Den bil som vi fick är nog den fulaste jävla bil jag någonsin sett!! :))
För att inte riskera att stöta mig med någon så säger jag inte mer än så :))

Våran första anhalt är Dover och de vita klipporna och givetvis uppstår det spontan sång i bilen Style klassikern
"vi såg på varann när vi närmade oss land någonstans emellan Dover - Calais" med visst textbortfall (till mitt försvar så var jag aldrig något hängivet fan av Style)

Av någon underlig anledning så ska ju dessa människor vara tvärtemot och använda sig av vänstertrafik. I normala fall är jag fullkomligt trygg med Anders som chaufför men denna gång känns det liiite annorlunda ;)
Vägarna är väldigt smala och ofta står det bilar parkerade på båda sidor av vägen. Eftersom höger och vänster inte är min starkaste sida så bestämde vi redan hemma att jag inte skulle köra denna gång. Med tanke på hur ful bilen är så var detta ett bra beslut, jag kan nu om nödvändigt gömma mig i passagerarsätet så jag slipper skämmas ;))
Anders konstaterar rätt snabbt att pedalerna sitter väldigt nära varandra och inte är optimalt för hans stora fötter.. Vilket har visat sig stämma genom otaliga små misstag där motorn har varvats friskt ;)

Hur som helst ... Smala vägar .. Detta utspelar sig på fredag kväll, alltså vår första kväll här. Snäll som jag är så upplyser jag Anders "älskling du kör väldigt nära bilarna på min sida" "snälla akta bilarna på min sida". Han menar ju givetvis att han har koll, samtidigt som han ständigt fumlar med högerhanden vid dörren i jakt på växelspaken (som nu alltså sitter på vänster sida)
Hela situationen gör mig så nervös att jag ibland frågar mig själv om jag verkligen andas ;)
Men mycket riktigt plötsligt så hörs ljudet av backspeglar som stöter i mot varandra!!! Jag hade rätt .. Han körde för nära! En lång stund kunde jag spela rollen av en fru som inte gillar att glänsa, men till slut brister det. Skrattar så jag nästan gråter ... VAD VAR DET JAG SA .. JAG HADE RÄTT !!! :))) I love it !!
Ska till detta tillägga att utvecklingskurvan har varit god och nu känns det mycket tryggare ;)

Dag två inleds med 4 km promenad längs de vita klipporna i Dover för att äta frukostpicknick och sedan gå 4 km tillbaka. Vi går längs en rätt knagglig stig och förståndiga människor har förståndiga skor - jag går i klackskor!
Innan jag blir idiotförklarad så vill jag bara säga att det gick hur bra som helst och att min rumpa säkert hamnade flera cm högre efter att ha gått och spänt den för att hantera stigen i mina klackskor :))

Efter detta så bar det av efter sydkusten. Vi hamnade tillslut i Eastbourne. Lite Englands version av St Tropez om jag ska vara snäll. På kvällen hamnar vi på en lite större pub. Eftersom jag är som jag är så studeras ju människorna på detta ställe rätt ingående. Där finns tjejen med det gigantiska håret (som hon konstant står och drar i). Hon är wannabe flickvän till killen som sköter datorn med musiken (vägrar kalla honom Dj pga hans minimala arbetsinsats). Vi (läs jag) kallar henne panelhönan ;)
Det kommer in ett gäng överförfriskade svenska medelålders kvinnor varav en högljutt förmedlar "jag kom in, jag kom in" oklart om hon hade fått visa legg eller hade tvivlat på att bli insläppt pga onykterhet. Båda alternativen verkade osannolika. Hon hade tydligt åldern inne ( inte ens för att vara snäll kan de ha frågat henne), dessutom så är detta en engelsk pub där kvinnor om de så kryper in kommer att släppas in bara för att de är kvinnor.
Vi noterar två killar i baren. Den ena för att han har väldigt snygg frisyr och den andra för att han till utseendet inte ser ut som en kille som varken vill eller kan dansa, men som förvånansvärt nog ger prov på riktigt sköna moves ;)

Länge ägnar vi oss åt att diskutera de tjejer som är närvarande i lokalen. De står rätt fort klart att den rådande trenden är "jag jobbar som hora" looken ;) Tjejer i super tajta, snor korta små klänningar, skyhöga klackskor i plastmaterial !! Samt färgat hår med slingor i avvikande färger.
Visst kan jag imponeras över att man oavsett kroppsform drar på sig dessa klänningar men inte ens kvinnorna i "fyndlådan" på Flustret ser så billiga ut!!

Hur som helst..När Anders en stund senare går på toaletten så kommer killen med movesen fram till mig. Han frågar vart min man gått och att han ska förklara till honom när han återvänder att han inte stöter på mig. Överväger att fråga om det är för att jag faktiskt har kläder på mig tillskillnad från övriga tjejer som gör att han inte stöter på mig men säger lite stött att Anders inte skulle misstycka. När Anders sedan kommer tillbaka så presenterar killen sig (vilket han inte gjort till mig fast vi har pratat flera minuter) som Simon. Han säger att Anders är en "pretty boy" !!
Jag konstaterar att jag är helt fel i dessa sammanhang. Visserligen får jag senare flera gånger höra att jag är både söt och har vackra ögon ... Söt... vem fan vill vara SÖT ?
But it's to little to late ;)
Simon blev dock min vän igen när han påtalar att jag verkar mer litterär och är bättre på Engelska än Anders!! :))

Med det var det dags att gå hem!! Summerar... Jag är bättre på Engelska och JAG HADE RÄTT !!! :)))

Inga kommentarer: